Афганістан болить у моїй душі

Подвиг героїв афганської війни непідвладний часові. Країна пишається ними. Для молодого покоління вони стали прикладом хоробрості й патріотизму. Світла пам’ять тим, хто загинув далеко від Батьківщини.

У столичному Палаці культури за участю творчих колективів установи відбувся театралізований концерт, присвячений 35-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Артисти театру-студії «Фенікс» підготували для глядачів кілька зворушливих театралізованих сценок, в яких радянські юнаки, прощаючись з коханими та рідними, вирушали на війну. Їхній сумний настрій, тривоги й тяготи служби на чужині, відображені у віршах, проникливо донесли до присутніх у залі артисти.

Історичні архівні кадри 70–80 років, відображені на проекторі, навіяли ностальгічні й невеселі думки. Виконавці патріотичних пісень були одягнені в темний одяг, що підкреслювало трагізм та жахливість тих подій.

«Наш творчий колектив завжди є учасником міських і республіканських заходів. Це завжди сплеск емоцій, живий контакт із залом, яскраві масові сцени, що запам’ятовуються. Сьогодні наші учні вперше продемонстрували глядачам тему війни в Афганістані. На жаль, майже кожна сім’я тим чи іншим чином має відношення до трагічних подій, пов’язана з війнами, які відбувалися на території великої держави», – розповіла керівник колективу і режисер установи Юлія Зайцева.

На концерті було багато тих, хто не міг стримати емоцій від побаченого, що западало глибоко в душу. Ніхто не залишився байдужим, зал буквально плакав, співчуваючи матерям, які втратили синів, і дітям, які залишилися без батьків. Такою є сила мистецтва і талант акторів, що зворушують серця людей та увічнюють подвиг.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото с сайту moyaokruga.ru