Причепуриться місто до Дня Перемоги й весни

Дністровськ неодноразово перемагав у республіканському конкурсі «Чисте місто». Досягнутий успіх дав стимул для подальшої роботи з його упорядкування. Жителі з задоволенням зазначають, як на очах стають кращими вулиці міста. Це спільна заслуга держадміністрації, керівників комунальних і дорожніх служб, різних установ і самих городян.

З початку квітня, напередодні першотравневих свят та Дня Перемоги, на території Дністровська, згідно з розпорядженням глави держадміністрації Сергія Карюка, розпочалися заходи з благоустрою, озеленення та наведення санітарного ладу. До цієї спільної роботи залучені всі підприємства та організації, незалежно від форм власності й виду господарської діяльності, та, звичайно, жителі міста.

Планомірно і щодня виконує такі роботи МУП «ЖЕУК м. Дністровська». Вулиці міста сяють чистотою, побілено дерева та бордюри. На бульварі Енергетиків розквітли тюльпани. З дорожніх покриттів прибрано залишки піщано-соляного пилу. У центральному міському сквері додатково встановлено кілька новеньких зручних лавочок. Триває ремонт чаші фонтану. Прибрано прибудинкові території, засаджено квітами клумби у дворах, пофарбовано лавки, наведено лад на дитячих майданчиках.

За словами провідного спеціаліста держадміністрації з капітального ремонту житлового фонду та благоустрою Ірини Єфіменко, бригада озеленення МУП «ЖЕУК» спільно з учасниками екологічних загонів дністровських шкіл готується до висадки придбаних держадміністрацією зелених насаджень у районі фонтана та бульвару Енергетиків. Активні члени міського відділення партії «Обновление» взяли на себе відповідальність за розчистку на кладовищі недоглянутих могил ветеранів Великої Вітчизняної війни.

У рамках «Програми розвитку дорожньої галузі вулично-дорожньої мережі, що перебуває в муніципальній власності Дністровська, на 2018 рік» МУП «Тираспольське дорожнє ремонтно-будівельне управління» розпочало поточний ремонт центральних автодоріг дорожньої інфраструктури міста. Місто причепурюється до весни й до Дня Перемоги. Його впорядковуватимуть аж до 21 травня 2018 року, щоб до дня свого народження, 24 травня, в День слов’янської писемності та культури, порадувати всіх жителів і гостей чистотою, красою і зручністю.

Лара   ЧАЙКА.