Весело відпочиваєемо, дружно зиму проводжаєемо!

У Катерининському парку відбулися масові гуляння «Широка Масляна – 2024». Вони завершили низку святкових заходів, що проводилися в республіці упродовж тижня.


У центрі столиці весну зустрічали концертами, різноманітними виставками, ярмарком, а також вогняним шоу. Гості та артисти ласували млинцями, гарячими напоями й брали активну участь у веселих конкурсах. Традиційні гуляння зібрали мешканців міста різного віку. Багато людей прийшли на свято цілими сім’ями. Це й не дивно, адже в головному парку Тирасполя на них чекала велика розважальна програма. Наприклад, для дітей провели цікаві майстер-класи з виготовлення листівок. Вони брали участь у битві подушками та командному конкурсі «З коромислом наввипередки».

Малюків розважали вихованці творчих студій у костюмах відомих персонажів слов’янських казок. Зокрема там були богатирі, блазні, клоуни, відьми тощо. Особливу увагу привернули клоуни на ходулях та жонглери. З усіма персонажами гості свята активно взаємодіяли, брали участь в іграх та фотографувалися.

Ближче до спортивного майданчика парку всі охочі випробовували силу в армрестлінгу (рукоборству), а також навчалися правильно забивати цвяхи та розпилювати колоди. Не обійшлося і без традиційної масляної гри «Крижаний стовп».

На алеї вздовж фонтанів розгорнулася тематична виставка «Народні обряди та традиції Масниці». Малюнки представили вихованці Дитячої мистецької школи ім. О. Фойницького та Дитячої школи мистецтв ім. С. Рахманінова. На стендах розмістили розмальовані глиняні фігурки, маски з пап’є-маше і статуетки з дерева.

Цього дня численну публіку радували: ансамблі народного танцю «Ватра», «Сударушка», «Вікторія-міні», вокальні колективи «Сяйво» та «Дитинство», студія естрадного вокалу «Голоси» та багато інших артистів. Надзвичайно вишуканим завершенням масових гулянь стало фаєр-шоу (вогняне шоу) від театру вогню та світла «Ом-Рам», а також традиційне спалювання опудала Масниці.


Олександра ТИМКО.

Фото автора.