Розжени нудні будні

Якщо ви шукаєте місце, де можна уникнути повсякденної тяжкої рутини, суєти буднів, розслабити тіло в приємній обстановці, то у нас для вас є підказка. У Тирасполі відкрився перший Центр йоги та йога-терапії «АУМ».


Він розташувався у приміщеннях частини відремонтованої будівлі АТ «Одема». Це простора світла студія з двома великими залами та комфортною роздягальнею. Очолила новий центр кваліфікований спеціаліст із вищою профільною освітою Ганна Хвощевська. Вісім років вона викладає йогу і постійно підвищує свій професіоналізм.

За її плечима багато онлайн та офлайн навчальних курсів. Вона вміє підібрати ключик до серця людей, знає, як поліпшити їхній фізичний стан. Скаржаться найчастіше на мігрень, біль у спині та суглобах. Інструктор веде навіть окремі групи, де працює зі сколіозом у дітей та підлітків.

«До мене на заняття все частіше почали приходити люди зі скаргами на здоров’я. Я зрозуміла, що моєї кваліфікації не вистачає. Тому здобула в Москві другу вищу освіту – йога-терапевта. Це робота інструктора лікувально-фізичної культури. Використовуючи рухи, можна вирішити багато проблем», – поділилася Ганна Хвощевська.

У зв’язку з урбанізацією та автоматизацією багатьох процесів у сучасному світі змінився звичний спосіб життя, і не завжди на краще. Зокрема, збільшився рівень стресу, а комфорт призвів до того, що ми мало рухаємося. Тому однією з головних проблем людства стала гіподинамія. Ми часто пересуваємося на автотранспорті. Між ліфтом та сходами практично завжди вибираємо перше. Дедалі більше професій набули офісного формату.

У результаті в багатьох людей виникають проблеми у хребті, ожиріння, серцево-судинні захворювання та навіть депресії. За словами Ганни Хвощевської, заняття йогою та зумбою, що проводяться у центрі «АУМ», допомагають покращити здоров’я.

Йога сприяє зміцненню тіла, зменшує напругу, покращує м’язовий тонус, гнучкість та координацію рухів, допомагає зняти стрес. Йога-терапія може повернути рухливість у ваше життя, якщо використовувати комплекс повторюваних вправ, спрямованих на зміцнення м’язів, поліпшення постави та підтримання гнучкості суглобів.

У Центрі практикують п’ять інструкторів з йоги: Любов Верес, Вероніка Василенко, Катерина Кузьміна, Олена Жекова та, звичайно ж, Ганна Хвощевська. Для зручності розробили систему разових відвідувань. Так легше визначитися з тим, який інструктор сподобався, а потім записатися до нього на постійні групові чи індивідуальні заняття.

До речі, поряд зі звичайною йогою на звичних килимках або хатха-йогою, в «АУМ» можна спробувати йогу в гамаках. Головна особливість цього виду – використання підвісного обладнання та виконання вправ на розвиток та підтримання балансу.

Для зумби в Центрі йоги та йога-терапії виділено окремий зал. Це дуже енергійний вид фітнесу, який сприяє активному спалюванню калорій, розвитку аеробної витривалості та, зрештою, покращенню настрою. Заняття проводить досвідчений інструктор Діна Фомичова під мікс веселої та енергійної музики.

Обидва напрями годяться людям різного віку та рівнів підготовки. Йога особливо корисна для тих, хто шукає спокою, безтурботності та любить неспішний ритм тренувань. Зумба подарує незабутні враження та посприяє виробленню гормонів, які допоможуть розігнати депресивний настрій. Заняття в середньому тривають від однієї до двох годин.

Для зручності потенціальних клієнтів Центр «АУМ» створив сторінку в Інстаграмі @aum_yogacenter. Там вони зможуть дізнатися про все, що їх цікавить.


Марина Сова.

Фото автора.