Чудеса в бібліотеці

До дверей міської бібліотеки Дністровська ближче до закриття потягнувся народ. Тут були і маленькі читачі, і старші – мами, татусі й навіть дідусі з бабусями. За словами завідувача міської бібліотеки Юлії Єсаулової, цього квітневого вечора вони запросили гостей на вже традиційний у всіх бібліотеках Придністров’я захід «Библиосумерки-2018» – територія рівних можливостей.

Бібліотекарі Ніна Драгуцан та Ірина Моруз захопили юних читачів бесідою про доброту. Про цю прекрасну людську рису вони розповіли в розважальній і серйозній формі, через гру з прислів’ями та загадки про улюблених героїв книг, мудрі казки й радісні пісні. Хлопці та дівчатка переглянули фрагменти мультфільму «Цветик-семицветик», після чого їм запропонували вирішити, яку добру справу вони хотіли б зробити. Діти замислилися – і незабаром на «промінцях» жовтого Сонечка Доброти з’явилися написані дитячою рукою бажання: «Я хочу допомагати мамі», «Буду завжди гратися з молодшим братиком», «Хочу з усіма дружити», «Ніколи не буду нікого обзивати», «Обіцяю жаліти всіх людей і тварин» тощо.

Серед гостей були й діти з обмеженими можливостями, які, як виявилося, нічим не відрізнялися від своїх однолітків і були досить активними. Юні читачі зробили велику квітку, в якій кожна пелюстка допомогла їм краще зрозуміти, що таке добре, а що таке – погано.

Особливе пожвавлення викликала поетична сторінка. Охочих прочитати улюблені вірші виявилося багато. Заслужені оплески дістали Алла Калюжна, Марія Максимчук, Ксенія Горбунова, Віка Чекрижова, Тетяна Пологнюк, Даніела Кобелєва та Ангеліна Гібнер. Особливо відзначилася другокласниця Уляна Якушенкова. Вона дуже яскраво, артистично й завзято прочитала гумореску Павла Глазового «Бобик» українською мовою, якої її навчає у школі Тетяна Товкан. До бібліотеки дівчинка прийшла разом з мамою і молодшим братиком Костиком.

На завершення творчої зустрічі читальний зал перетворився на затишне кафе. Дітей пригощали смачним фруктовим компотом та солодощами. Залишаючи чарівне приміщення бібліотеки, вони випустили в небо повітряні кулі, на яких написали побажання всім – стати трішки добрішими! Ось такі чудеса відбулися в бібліотеці надвечір 20 квітня.

Галина   МИКОЛАЄНКО.