Голубі берети

Повітряно-десантна рота Міністерства оборони ПМР – елітна частина придністровської армії. На столичному Меморіалі Слави 25 жовтня відбулася церемонія вручення голубих беретів спецпризначенцям, які виконали стрибки з парашутом.

Від імені Міністерства оборони ПМР військовослужбовців з важливою подією в їхньому житті привітав начальник Головного штабу Збройних сил ПМР, перший заступник міністра оборони полковник Сергій Герасютенко: «Вітаємо вас із днем вручення голубих беретів. Цей день назавжди залишиться у вашій пам’яті, оскільки тепер ви стали справжніми десантниками. Хочу висловити впевненість у тому, що воїни-десантники будуть і далі підвищувати свою професійну майстерність. Нехай кількість ваших стрибків завжди відповідає кількості вдалих приземлень».

Для Ганни Сердобінцевої, яка служить у лавах нашої армії два роки, цей день став знаковою подією. «Я здійснила свою мрію, оскільки давно хотіла служити в армії. Я пишаюся тим, що вдало виконала стрибок та отримала сьогодні голубий берет. І надалі планую виконувати стрибки, тому що це справжнє випробування для людини», – сказала вона.

Рядовий Євген Беньковський розповів нашому кореспондентові, що цей день став для нього важливим святом. Його мати, яка прийшла підтримати сина, сказала, що нині дуже приємно служити в армії, оскільки керівництво республіки робить усе необхідне для підвищення престижу Збройних сил.

Сергій   ЛЕВЧЕНКО.