Весла – на воду!

Придністров’я славиться спортивними традиціями. Нині його славлять наші майстри, які віддають заняттям фізичною культурою та спортом увесь свій час.


Їхнім досягненням у швидкості, спритності та силі аплодують уболівальники на різних спортивних аренах світу. Проте шлях до вищих щаблів п’єдесталу пошани починається вдома з багатогодинних тренувань на полі, в залі, на воді.

Фізична культура та спорт – важлива складова здоров’я нації, тому що завжди краще витратитися на тренажер, м’яч, ракетку та кросівки, ніж на ліки, ін’єкції та хірургічні скальпелі.

Відрадно, що прихильником активних занять спортом є і Глава нашої держави Вадим Красносельський. Інакше як пояснити його пильну увагу до модернізації об’єктів спортивної інфраструктури, яка здійснюється коштом Фонду капітальних вкладень. Та й фактор особистого прикладу не можна скидати з рахунку.

З ініціативи Вадима Красносельського протягом кількох років у республіці проводяться загальнодоступні змагання з веслування на човнах класу «Дракон». Починали з малого, потім масштаби та кількість учасників цих змагань на воді неухильно зростали. Хіба ж можна не використовувати безперечну перевагу нашого краю – річку Дністер – для оздоровлення придністровців?!

Настала весна, човни вийшли на водну гладінь – час готуватися до чергової регати. Вона відбудеться з 6 по 8 червня поточного року на базі столичної СДЮШОР веслування та стрільби. Розігруватиметься також Суперкубок з веслування на човнах класу «Дракон». Дистанція перегонів – 300 м.

Девіз змагань – «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя».

Метою регати організатори декларують підвищення ролі масової фізичної культури та спорту, популяризацію веслування та пропаганду здорового способу життя.

Як повідомили кореспонденту газети в організаційному комітеті, в командах має бути не менше 8 і не більше 13 осіб (разом із кермовим та двома запасними веслярами). Ще одна неодмінна умова для участі у перегонах: в екіпажі – не менше чотирьох представниць прекрасної статі.

Змагання на воді будуть проведені за такими групами: команди силових структур; команди цивільних органів державної влади та місцевого самоврядування; команди державних, муніципальних, приватних організацій; команди об’єднань громадян; команди студентів закладів професійної освіти; команди учнів загальноосвітніх установ.

Минуло зовсім мало часу від проголошення регати драгонботами, а на водній гладі Дністра вже розпочали тренування перші екіпажі учасників регати. Це означає, що боротьба за першість, за перемогу буде надзвичайно напруженою. Тож нехай переможе сильніший!

Учасникам регати для довідки: gossportprnr_sport@mail.ru.


Сергій ХОХЛОВ.

Фото М. СОВИ.