Продукт, що завжди виглядає достойно

Понад рік тому в Рибницькому торговому центрі «Мастерок» відкрили міні-маркет «Мясновъ», що належить ТОВ «Рист». Він набув чималої слави серед рибничан, тому ми вирішили поцікавитися, чим же так припала до серця покупців ця торгова точка.


Кілька годин в автомобілі прямою асфальтовою дорогою на північ від Тирасполя, і от ми в Рибниці, на вулиці Гвардійській, 29.

Поспілкувалися з завідувачем магазину Анастасією Парфентьєвою. Молода господиня торгового закладу розповіла представникам ЗМІ про очолювану нею установу:

«Практично вся продукція, представлена в цій торговій залі, вироблена ТОВ «Рист». Подивіться (показує рукою на полиці, заповнені товаром), тут крупи кількох видів, макаронні та хлібобулочні вироби, борошно житнє, цільнозернове, кукурудзяне, олія різна – зі смаженого та сирого очищеного соняшникового насіння.

Зверніть увагу на печиво, яке також виготовляється на нашому підприємстві. Його тут близько 30 видів, і все має широкий попит, так само, як і круасани. У пекарні випікаємо близько 15 видів хліба. Багатьом смакує кукурудзяний, що має апетитний привабливий вигляд, особливий аромат, і, до всього, дуже корисний. М’ясні продукти – ковбаса домашня, кров’янка, напівфабрикати (котлети, пельмені, відбивні та безліч іншого) – «розлітаються» миттю.
Ми вирощуємо свиней, велику рогату худобу та птицю, тому пропонуємо до продажу завжди свіжу свинину, яловичину, курятину, а також курячі яйця. Забезпечуємо городян і молочними продуктами, зокрема сиром, бринзою, молоком тощо».

Працівники фірми дбають про своїх потенційних покупців. Це проявляється в тому, як розфасовується продукція. Олія, наприклад, продається в ємностях від 0,5 л до 5 л. Так само і борошно – від 1 кг до 5 кг.

Анастасія розповіла, що фірма «Рист» представляє свою продукцію на республіканському конкурсі «Придністровська якість» і бере участь у традиційному ярмарку «Купуй придністровське!». Однак, основне завдання підприємства – забезпечення доступними за ціною та високої якості продуктами харчування мешканців Рибниці та Рибницького району. Торгові точки, крім міста, розташовані в селах Воронково та Мокра.

До речі, в цьому ж магазині розміщена їдальня № 1, яка працює за принципом самообслуговування. В залі чисто, затишно, грає спокійна музика, а це, звичайно, налаштовує на приємний, хоча і нетривалий, відпочинок.

Приваблює досить багате і різноманітне меню: кілька перших страв, котлети, тефтелі з курятини та свинини, відбивні, смажена риба кількох видів, гарніри на вибір, салати зі свіжих овочів, чудова випічка та тістечка. Сюди приходять рибничани, а також численні приїжджі, які навідуються до магазину «Мастерок» або до продовольчого магазину. Ціни в їдальні досить помірні, що теж важливо.

Як зазначила завідувач магазину, всі страви, а також випічка та десерти, що пропонують у їдальні, виготовлені з продукції, виробленої на ТОВ «Рист».

«Ми робимо все, щоб марка нашого підприємства завжди виглядала гідно. До того ж забезпечуємо робочими місцями десятки людей, і вони залишаються в нашому місті, не виїжджають за межі республіки в пошуках заробітків та кращого життя», – запевнила Анастасія Парфентьєва.


Уляна БОНДАРЧУК.

Фото автора.