Instagram для сміливих та креативних

Просування бізнесу

У сучасному світі соціальні медіа стали невіддільною частиною повсякденного життя. Однією з найпопулярніших платформ, на якій люди активно діляться подіями зі свого життя і просувають бізнес, є Instagram.


Стратегічно правильне оформлення та ведення сторінки в цій соціальній мережі стає все більш важливим для тих, хто хоче привернути увагу аудиторії та стати успішним. У багатьох придністровських підприємців постає запитання: що ж потрібно для цього зробити? Допомогти відповісти на нього вирішила Торгово-промислова палата. У межах реалізації державної цільової програми «Підтримка та розвиток підприємництва у ПМР на 2023–2027 рр.» був організований навчальний семінар. Він став важливою складовою республіканського проекту «Купуй придністровське!».

Ольга Жеренова. Фото government.gospmr.org

Розкриваючи зміст його головної теми «Інтернет-маркетинг», першою виступила фахівець із SMM (працює в соціальних мережах з метою популяризації бренда, компанії або окремої персони) Ольга Жеренова. Вона впевнена: створення якісного та привабливого контенту (текстових та відео матеріалів, аудіо записів чи зображень) – один із ключових моментів успішного ведення сторінки в Instagram. Візуальне оформлення профілю, сторіс та постів відіграє вирішальну роль у формуванні в користувачів першого враження про представлений бізнес. Використання високоякісних фотографій, естетично приємних колірних рішень та гармонії в стилі допоможуть привернути увагу до вашого контенту.

Говорячи про те, яке відношення це все має до просування бізнесу, Ольга Жеренова зазначила:

«Гарна картинка – це ще не все. Якщо ви хочете зацікавити кого-небудь, то важливо підтримувати активну взаємодію з аудиторією: відповідати на коментарі, лайки та репости. Такий взаємозв’язок створює відчуття присутності та піклування про підписників, які є потенційними покупцями чи споживачами послуг. Регулярне оновлення контенту сприяє також залученню нової аудиторії та підтриманню її інтересу».

Ольга також звернула увагу на використання хештегів (ключових слів або фраз, перед якими ставиться символ #). Правильно підібрані, вони, а також геолокації та позначки тематичних профілів сприяють збільшенню охоплення профілю користувача. Однак варто пам’ятати, що використання надто популярних або не пов’язаних із контентом хештегів може викликати протилежний результат – втрату інтересу до того чи іншого товару.

Досвідчений фахівець у царині SMM стверджує, що важливо стежити за аналітикою. Instagram для аналізу ефективності ведення сторінки надає низку інструментів: охоплення, залучення, демографічні дані підписників тощо. Їх аналіз допоможе визначити, який контент найбільш популярний і як можна покращити стратегію просування бізнесу.

Роман Спеян. Фото novostipmr.com

Ольга Жеренова зробила висновок, що правильне оформлення та ведення сторінки в Instagram вимагає уваги до деталей, креативності та постійного аналізу проміжних результатів. Дотримуючись вказаних рекомендацій, будь-хто зможе її створити.

Тему креативності продовжив заступник начальника відділу маркетингу та реклами Ощадбанку Роман Спеян. На його думку, саме неординарний підхід відіграє вирішальну роль у формуванні унікального образу бренду. На прикладі експертного та розважального контенту, знятого для профілю Ощадбанку в Instagram, він показав, що це позитивно впливає на динаміку кількості підписників та відповідно продажів.

За результатами навчального семінару «Інтернет-маркетинг» промовці вивели просту формулу, якою можуть скористатися придністровські підприємці: активне ведення соціальних мереж плюс прояв креативності, створення експертного контенту і відкрите інтернет-спілкування з покупцями.


Олександра ТИМКО.