Хто володіє інформацією, той володіє світом

У ДУ «Приднестровская газета» відбулися урочисті збори, присвячені професійному святу журналістів – Дню друку. Заступник міністра цифрового розвитку, зв’язку та масових комунікацій Максим Кравець вручив кращим працівникам установи державні нагороди. Медаллю «За відзнаку у праці» нагороджена головний редактор газети «Гомін» Любов Фетісова.


Друковані видання нерозривно пов’язані з читачами, газетярі завжди чуйно й оперативно реагують на запити аудиторії та виклики часу. Публікації в газетах і журналах несуть читачам інформацію про історію, культуру та життя безлічі людей. За всім цим стоять щоденні зусилля трудівників слова, великих професіоналів, майстрів пера, чия робота дає людям змогу дізнаватися найрізноманітніші новини.

Журналісти, редактори, коректори, перекладачі, верстальники-дизайнери – всі вони готують актуальні та якісні матеріали, які в кінцевому підсумку впливають на настрої в суспільстві. Написані, відредаговані й підготовлені до друку статті, підібрані зображення, зверстані газетні шпальти – це результат багатогодинної напруженої роботи, внесок кожного співробітника газети у спільну справу.

Попри всеосяжне вторгнення у традиційне інформаційне поле сучасних телекомунікаційних технологій, друк залишається важливим джерелом поширення об’єктивної інформації. Архівні зібрання публікацій на паперових носіях, а також книги стають тимчасовими містками між попередніми, нинішнім і наступними поколіннями, що передають їм досвід і знання.

«Важливо йти в ногу з часом для того, щоб друковані видання залишалися популярними та актуальними. Головне – писати про те, що цікаво людям. Щоб читачі чекали ваших публікацій. Завдяки Інтернету ознайомитися з ними зможуть і на іншому кінці світу. Прекрасний тому приклад: наша стаття, присвячена григоріанському календарю, посідає перше місце в рядку пошукових систем усього світу. Прагніть до підвищення професійної майстерності, удосконалюйтеся», – закликав колег директор ДУ «Приднестровская газета» Юрій Трифонов.

Вітальні слова напередодні Дня друку адресував журналістам і заступник глави Мінцифри Максим Кравець:

 «День друку традиційно святкують, перш за все, творчі колективи газет. Журналісти-газетярі, як ніхто інший, здатні писати грамотно, чітко і структуровано викладати думки. На чільне місце вони завжди ставлять відповідальність за кожне написане слово, бо те, що надруковане, вже неможливо виправити. Бажаю вам подальшого професійного розвитку, враховуючи сучасні умови використовувати всі можливі платформи для доведення інформації до читачів».


Олександра ТИМКО.

Фото автора.