Масштабна робота перед великим днем

У Придністров’ї проводиться масштабна підготовка до святкування Дня Перемоги. Особливу діяльність розгортають у цей період активісти молодіжного руху «Звезда» та партії «Обновление».

У кожному куточку Придністров’я стартує акція «георгіївська стрічка». Вона стала доброю традицією, своєрідною естафетою народної пам’яті. Символ єднає представників кількох поколінь: людей, які своїми очима бачили жахи Великої Вітчизняної війни (на жаль, з роками їх залишається все менше, вже мільйони героїв покинули нас), їхніх дітей та онуків. За словами керівника центрального апарату партії «Обновление» Дмитра Воронюка, краща подяка за їхній великий подвиг – це пам’ять. Пам’ять і глибока вдячність за ратний і трудовий подвиг.

Молодіжний рух проводить подібний захід у Тирасполі. Також волонтери-студенти активно беруть участь в акції «Хочу допомогти». За словами заступника голови молодіжного руху «Звезда» Андрія Карпова, вони запрошують до участі всіх охочих, формують з них мобільні групи й упродовж декількох місяців відвідують ветеранів Великої Вітчизняної війни за місцем проживання. Помічники намагаються в усьому допомогти: скопати город, упорядкувати подвір’я чи зробити генеральне прибирання в квартирі, купити продукти та ліки. «Ми розуміємо, що кожного року тих, хто нас захищав, стає все менше. Торік ми відвідали всіх ветеранів Великої Вітчизняної війни, їх було у столиці 160 чоловік. Нині ж ця цифра значно зменшилася, залишилося тільки 56 осіб», – з сумом констатував Андрій Карпов.

Завдяки безкорисливій допомозі партії «Обновление» та волонтерській організації «Звезда», активно триває підготовча робота до акції «Безсмертний полк». Громадяни приносять портрети своїх близьких і рідних, хто воював і загинув на фронті. До речі, фотографії приносять різної якості. На обробку деяких з них часом потрібні не години, а навіть дні. «Іноді ми робимо кілька екземплярів, щоб люди могли роздати копії портретів своїм рідним і друзям. На портретах вказуються найважливіші дані про людину: прізвище, ім’я та по батькові, а також дата народження і смерті», – розказав Андрій Карпов.

Портрети прикріплюють до дерев’яних дощечок, щоб у День Перемоги нащадки могли гордо пройти з портретами центральною вулицею Тирасполя.

У партії «Обновление» протягом року виготовили понад 700 портретів, а ще більше за минулий місяць. «Важко назвати точні цифри,  для нас головне не кількість, а якість фотопортретів», – зауважив керівник центрального апарату партії «Обновление». Варто зазначити, що ця акція проводиться абсолютно безкоштовно для всіх жителів та гостей республіки.

За словами Дмитра Воронюка, планується видати копію газети «Правда», яка вийшла 9 травня 1945 року. Вже отримали макет з Російської Федерації, таку ж газету роздаватимуть на території Росії.

Анастасія   КАЛІОН.