Ярмарок придністровських умільців

Подією, на яку найбільше чекали цієї весни, став ярмарок виробів ручної роботи «Garage fest». На столичній набережній понад два десятки майстрів презентували свої унікальні товари, виготовлені з натуральних матеріалів.


Відвідувачі насолоджувалися творчою атмосферою, спілкуванням із креативними майстрами, а також могли придбати авторські прикраси, сувеніри та подарунки.

Останнім часом великий попитмають Handmade ярмарки, перевагами яких є те, що товари можна взяти в руки, розглянути їх з усіх боків і приміряти, а на будь-які запитання дасть відповідь сам майстер: розповість про філософію бренду, матеріали, які використовує, і про те, як правильно доглядати за речами, щоб вони слугували якомога довше.

Другий рік поспіль четверо молодих талановитих і творчих ентузіастів Ася, Микита, Влада та Олександр організовують креативний захід «Garage fest».

Відбувається він навесні під гаслом «Весна. Любов. Гараж» зовсім не випадково, а тому що з яскравими променями сонця і першими пролісками пробуджуються найромантичніші почуття і бажання.

«Для гостей та учасників фестивалю це не просто ярмарок, це вечірка неформального спілкування з безліччю сюрпризів, «живого співу» та електронної музики», – зазначила одна з організаторів Ася Хвостик.

Дівчина з радістю поділилася, що команда має амбітні творчі плани на ще більш драйвові та незабутні заходи.

Цього разу фестиваль зібрав умільців з усіх куточків Придністров’я. Близько 30 майстрів – дизайнери, лялькарі, художники, гончарі, кондитери – віртуозно демонстрували унікальні речі та продукти ручної роботи.

Сімейна справа Дениса та Марини – це невеличке підприємство-майстерня «Lumos art», яке спеціалізується на виготовлені екологічних соєвих свічок, гіпсових кашпо та пано з додаванням стабілізованого моху. Молода пара зазначила, що піклується про склад виробів, має сертифікати якості.

«Минув усього один рік роботи, а наше захоплення переросло у справу всього життя. Ми втілюємо й неймовірні ідеї своїх клієнтів», – з ентузіазмом розповів Денис.

Художниця з Тирасполя Людмила Шабуська вже майже п’ять років у хендмейді. Починала вона свій творчий шлях зі створення декоративних ляльок, а нині вже добре відома як майстер розпису на тканині. Слід зауважити, що її аксесуари для волосся ручного виготовлення досить популярні у модниць будь-якого віку.

Який же ярмарок без частувань? Зефір, льодяники, пастила, імбирні та медові пряники, різноманітне яскраве безе, маршмеллоу, морозиво в авторському виконанні, на будь-який смак та гаманець – усе це могли скуштувати всі охочі.

Лікар-рентгенолог, а у вільний час – домашній кондитер Тетяна Берневек уперше бере участь у подібному заході. Вона запропонувала скуштувати ароматних пончиків та поласувати фруктовим зефіром власного виробництва. Дівчина, яка постійно була в оточенні ласунів, знай-
шла кілька хвилин, щоб поділитися своїми враженнями: «У повітрі витає атмосфера свята, настрій на висоті, такі зустрічі роблять нас щасливими».

Гості ярмарку з задоволенням фотографувалися біля стильної фотозони, а закохані пари мали змогу в жартівливій формі оформити «Свідоцтво про шлюб» від казкового ангела.
Відвідувачі зазначали, що цей «Garage fest» особливий та неповторний: «Ярмарок виробів ручної роботи – це прекрасний спосіб провести вихідний, наповнити його чимось новим і цікавим».

Вони дякували організаторам за гарний настрій, позитивні емоції, нові знайомства та можливість приєднатися до великої творчої придністровської сім’ї.


Володимир УС.

Фото автора.