До Дня Перемоги присвячено

З 27 квітня по 1 травня придністровці стали свідками цікавої події – міжнародного велопробігу «Прапор Перемоги», присвяченого 73-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років.

Уперше подібна акція відбулася шість років тому в місті Таганрог. Тоді вона об’єднала 10 міст-героїв та міст військової слави в 16 областях Російської Федерації, Республіки Білорусь і Криму. Організатором заходу в ПМР став велоклуб «Покатушки» за підтримки Адміністрації Президента ПМР, Міністерства оборони ПМР, Представництва «Россотрудничество» в Республіці Молдова.

На участь у велопробігові всього було подано 227  заявок від велоклубу «Покатушки», спортивних велосипедних шкіл міст Тирасполя і Бендер, Міністерства оборони ПМР, Міністерства внутрішніх справ ПМР, Державного митного комітету ПМР, Оперативної групи російських військ у Придністров’ї та індивідуальних учасників із Придністров’я, Молдови та України.

На центральній площі придністровської столиці 27 квітня відбувся офіційний старт міжнародного велопробігу. Перед його початком усім учасникам велопробігу вручили символи Перемоги – «георгіївські стрічки».  До учасників патріотичної акції з привітанням звернувся Президент Вадим Красносельський. «Сумно, що покидає нас покоління переможців, все менше залишається серед нас тих, хто переміг, давши нам усім шанс жити на планеті Земля. Прикро те, що є ті, хто з пособників фашизму робить героїв, а зі справжніх героїв – ворогів», – зазначив Глава держави. Вадим Красносельський підкреслив важливість того, що патріотичні заходи проводить саме молодь. За його словами, це свідчить про те, що нинішнє покоління усвідомлює значущість подвигу радянського народу і правильно встановлює пріоритети.

Також учасників велопробігу привітав представник «Россотрудничества» в Республіці Молдова Сергій Скворцов. «У людей мого покоління жива пам’ять про  трагічні події війни. Цей захід потрібен вам, представникам молодого покоління. Хочу висловити подяку керівництву ПМР та організаторам за те, що ви разом з Росією в єдиному строю шануєте все, що зробили ветерани для нашого життя».

Старт міжнародному велопробігу дав наш Президент Вадим Красносельський. За п’ять днів його учасники об’їхали всі міста республіки, Знамена Перемоги були вручені главам держадміністрацій  міст і районів. Для учасників спортивного свята були забезпечені супровід велоколон, ескорт державної автоінспекції, швидкої допомоги та технічна підтримка.

За п’ять днів спортсмени проїхали дистанцію близько 290 кілометрів.

Завершився велопробіг 1 травня на столичному Меморіалі Слави. Про важливість участі в патріотичній акції нашому кореспондентові розповів начальник управління ЗАТ «Приднестровский Сбербанк» В’ячеслав Кононов: «Я дуже радий бути причетним до цього заходу. У спортивному святі разом зі мною брав участь мій син. Хочу висловити вдячність Президенту Вадиму Красносельському, Адміністрації Президента, керівнику велоклубу «Покатушки» Ігореві Крижановському за організацію цієї патріотичної акції».

Член велоклубу «Покатушки» Денис Зюзін сказав, що патріотичні акції необхідні, щоб наші діти не забували героїчний подвиг наших дідів і прадідів, які звільнили весь світ від фашизму. «Наш спортивний клуб є постійним учасником патріотичних заходів у нашій республіці. Закликаю усіх придністровців брати в них участь», – проголосив він.

Микола   ЮРКЕВИЧ.