Майстер спорту

Наказом керівника Державної служби зі спорту В’ячеслава Соколенка учневі Кам’янської спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву Олександру Мазуру присвоєне звання «Майстер спорту Придністровської Молдавської Республіки» з легкої атлетики.


Постійні читачі «Гомону» заочно вже давно знайомі з цим талановитим спортсменом. За п’ять років наполегливих тренувань у СДЮШОР він із початківця перетворився на багатократного чемпіона Придністров’я та Молдови зі штовхання ядра і метання диска. Відомий Олександр у нашому регіоні й як рекордсмен. Спочатку відновив вище досягнення у штовханні ядра U18, а взимку, відправивши снаряд на відмітку 20 м, установив рекорд Молдавії серед спортсменів до 20 років.

Успішно виступає легкоатлет і на міжнародних змаганнях. У 2022 році він посів друге місце на престижному турнірі «Молодість» у Болгарії. На Балканіаді (де щороку беруть участь найсильніші спортсмени з 15 країн регіону) він пройшов шлях від срібного призера до чемпіона.

Посвідчення та нагрудний знак майстрові спорту ПМР вручив глава державної адміністрації Кам’янського району. Володимир Бичков відзначив цілеспрямованість Олександра та сумлінність, з якою молодий спортсмен працює над розвитком таких важливих якостей, як спритність і влучність, міць і сила.

Удосконалюючи координацію рухів, добиваючись точності та дальності кидка, юнак щодня годинами тренується в секторі для метання. Під час занять формується не лише необхідна фізична форма, а і характер, адже спорт учить тримати удар, правильно реагувати не тільки на перемоги, а й на поразки, аналізувати причини невдач, долати страх провалу…

Усьому цьому О. Мазура, як і багатьох інших юних легкоатлетів, навчає тренер вищої категорії Василь Лисий. Уже понад 40 років він шукає і знаходить обдарованих дітей, допомагає їм у виборі життєвої дороги. Виховав не одне покоління чемпіонів і рекордсменів. Є серед випускників Василя Івановича майстри спорту, зокрема двоє – міжнародного класу.

Прагне досягти такого звання й О. Мазур, який обрав своїм життєвим шляхом спортивну кар’єру. Є всі складові, необхідні для нових перемог: талант і працьовитість самого Олександра, досвід і глибокі знання його наставників, під керівництвом яких метальник готується до чемпіонату світу серед юніорів, що відбудеться у серпні в Перу.


Тетяна ГРИЦЮК. 

Фото автора.