Спорт єднає придністровців

Традиційною подією у спортивному житті республіки стало проведення регати з веслування під гаслом «Сім’я Президента за здоровий спосіб життя».


Нинішнього року популярний захід відбуватиметься в Тирасполі з 6 по 8 червня. За словами головного секретаря змагань Марії Чернецької, в порівнянні з минулим роком кількість учасників збільшилася на 200 чоловік.

■ «Екіпаж кожного «дракона» становить 10 осіб, а всього команда повинна складатися (разом із запасними) з 12 учасників. Обов’язкова умова – присутність у команді не менше ніж 4 жінок. 54 команди у 6 групах виявлятимуть найсильніший колектив. Переможці кожної групи виборюватимуть Суперкубок. Система проведення перегонів буде змішаною: відбірковий гандикап, заїзди на воді на виявлення переможців проходитимуть за олімпійською системою (на вибування), – пояснила секретар змагань. – Нововведенням цього року є гонки на човнах між колективами, екіпаж яких повністю складається з представниць прекрасної статі. Новачками змагань є команди Рибницької держадміністрації та Молдавського металургійного заводу».

Офіційне відкриття регати заплановане на 7 червня о 8:00, після цього розпочнуться змагання на воді. Марія Чернецька зазначила, що усі учасники наполегливо тренуються. Деякі з них не припиняли тренувань навіть взимку. Це свідчить про відповідальність,серйозний рівень підготовки до регати.

Представник оргкомітету розповів, що веслування є видовищним і захопливим явищем для глядачів:

■ «Воно не вимагає від них жодних особливих інтелектуальних зусиль чи глибокого розуміння правил. Коли відбуваються змагання, то на березі збираються натовпи людей. Яскрава подія викликає інтерес, і так люди залучаються до спорту. Необов’язково бути експертом, тут немає складних прихованих «шахових» комбінацій. У певному сенсі слова це простий вид спорту. Той, хто випередив на дистанції суперників і прийшов до фінішу першим, отримує лаври переможця і ділить почесті зі своїми партнерами».

Організатори з великим інтересом чекають учасників та їхніх уболівальників. Для них підготовлена цікава розважальна програма, але усіх таємниць представники оргкомітету поки що не розкривають.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото Марини СОВИ.