Поетичне свято в ЧОБРУЧАХ

Багато подій, що відбуваються в Чобручах, так чи інакше поєднані з прекрасним місцем – парком імені Дмитра Родіна. Проведення в цьому мальовничому селі поетичних фестивалів «Звенящий май» стало вже традицією. Нинішній рік не є винятком.


Попри те, що ближче до середини дня сіра, похмура пелена заволокла небо, а крапельки дощу зрідка падали на землю, це не завадило письменницькому десанту з Придністров’я і Молдови милуватися красою парку, жваво обговорювати творчі удачі та плани колег по цеху. І все ж через побоювання непередбачуваного характеру погоди вирішили перенести проведення фестивалю в приміщення місцевого Будинку культури. Солідний інтер’єр приміщення справив належне враження на гостей, занурив їх в урочисту атмосферу минулого століття.

Директор закладу культури Наталія Баранова відкрила фестиваль і задала тон спілкуванню побратимів по перу. Ведуча і господиня творчого форуму Тетяна Зубкова, керівник Слободзейського відділення Спілки письменників Придністров’я, як і належить гостинним господарям, запросила до слова закордонних гостей – представників Асоціації російських письменників Молдови, очолюваної Олесею Рудягіною. Послідовність творчих виступів визначила географія: Рибниця, Дубоссари, селище Маяк Григоріопольського району, Бендери, Ближній Хутір, Тирасполь, Слободзея, Красне, Коротне. Вірші про весну і красу рідної природи, про дружбу, війну та кохання лунали російською, молдавською та українською мовами. Атмосфера творчого клубу видалася доброзичливою, теплою та по-родинному затишною, сприяла розкриттю багатогранних талантів корифеїв поезії та прози нашого краю.

Учасників фестивалю порадували виступами танцювальний ансамбль «Ритмы века» та розважили вокалісти місцевого БК.

Поетичний «Звенящий май» завершився, але під склепіннями Будинку культури ще довго лунали голоси гостей Чобручів. То тут, то там відлунювало: «До наступної зустрічі».


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото Наталі САМОНIЙ.