Спортивний подарунок тираспольчанам

На території столичної середньої школи № 8, розташованої в мікрорайоні «Кіровський», відбулась урочиста церемонія відкриття нового спортивного комплексу.


Будівництво сучасної споруди тривало майже рік. Частину коштів виділили з республіканського бюджету за лінією Фонду капітальних вкладень, а другу – з бюджету придністровської столиці.
З нагоди святкової події до педагогів і школярів завітали глава державної адміністрації Тирасполя і Дністровська Олег Довгопол, депутат Верховної Ради Григорій Дяченко, який у вищому законодавчому органі представляє інтереси мешканців мікрорайону «Кіровський», голова Тираспольської міської Ради народних депутатів Вадим Доні.

Олег Довгопол у вітальному слові відзначив славетні спортивні традиції мікрорайону.

«За статистикою, велика частина наших спортсменів, які виступають на внутрішній і міжнародній арені, проживають саме в мікрорайоні «Кіровський». Вдячний ініціативним кіровчанам, які довго говорили про необхідність відкриття сучасного спортивного комплексу. І саме завдяки вам, запрацювала система: Президент, Уряд, Верховна Рада за сприяння міської Ради та держадміністрації реалізовували цей проект».

Григорій Дяченко висловив упевненість, що новий спортивний комплекс сприятиме подальшому розвиткові різних спортивних дисциплін у мікрорайоні.
Вадим Доні поділився інформацією стосовно спорудження в місті нових спортивних об’єктів:

«Цей спорткомплекс є результатом діяльності керівництва міста. Нагадаю, перші спортивні об’єкти з’явилися в мікрорайоні «Октябрьський». Звичайно, хотілося б, щоб за наявності фінансування ми могли щороку відкривати якомога більше таких комплексів. Цими невеликими кроками ми показуємо, що місто Тирасполь – не лише економічна і культурна столиця, а й центр, що пропагує здоровий спосіб життя, розвиває спортивні напрямки та створює умови для тих, хто хоче цим спортом займатись».

Учитель фізичної культури вищої кваліфікаційної категорії школи № 8 Наталія Сміченко розповіла про вихованців, які успішно виступають на стартах різного рівня:

«Єгор Нечипорук є чемпіоном Європи та бронзовим призером чемпіонату світу з самбо. Він здобув велику кількість медалей на різних чемпіонатах Європи, Молдови та Придністров’я. Єгор Зубарєв успішно виступає на легкоатлетичних змаганнях. Поміж його досягнень – золота медаль першості Придністров’я з легкої атлетики».

Наталія Олександрівна зазначила, що представники школи успішно виступають у республіканському турнірі «Шкіряний м’яч». Минулого року команда дівчат стала переможцем міського етапу цього популярного спортивного змагання. Капітан колективу Кіра Мельниченко впевнена, що маючи нове футбольне поле, дівчата обов’язково покращать результати. Дівчина стверджує, що футбол є емоційно насиченим видом спорту, викликає сильні почуття: радість від перемог та розчарування від поразок своїх команд. Глибокі емоції, особливо позитивні, можуть внести різноманітність у повсякденне життя кожного. Найпопулярніша гра у світі надає можливість уболівальникам оцінити її красу, насолодитися точними передачами, витонченим дриблінгом, елегантними одиночними проходами через захист суперника, героїчними сейвами голкіпера і, звичайно ж, голами.

За словами Наталії Олександрівни, заняття спортом надзвичайно важливі та корисні для організму, недаремно ж кажуть, що рух – це життя. Спорт це і є рух, цілеспрямований та дуже необхідний. Тому зовсім не важливо, буде це заняття у фітнес-клубі чи біг у лісі. У школі функціонують футбольні та волейбольні секції. Під час занять фізкультурою мозок сприймає мільйони нервових імпульсів, які активізують діяльність нервової системи, прискорюють роботу внутрішніх органів, покращують працездатність і підносять настрій. Спорт – це важлива складова здорового способу життя, ним можна займатися як для здоров’я, так і для задоволення.

З відкриттям спортивного комплексу працюватиме і баскетбольна секція. Тепер організовувати змагання можна в комфортних умовах, а жителі мікрорайону, і не тільки шкільного віку, матимуть можливість активно відпочивати й тренуватися.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото Iрини ЧЕБАН.