Чисто завдяки спільним зусиллям

У Придністров’ї пройшов республіканський суботник, приурочений до святкування Дня Перемоги. Його організували згідно з указом Президента Вадима Красносельського «Про проведення республіканських суботників, приурочених до святкування Дня Республіки та Дня Перемоги» з метою реалізації на території республіки комплексних заходів з благоустрою.

Напередодні суботника у містах і районах оголосили місячники з упорядкування та прибирання територій. Підприємства, установи та організації облагороджували закріплені за ними ділянки, вулиці та дороги. Особливу увагу приділили місцям масового відпочинку громадян та узбережжю річки Дністер.

«Такі великі суботники республіканського значення організовуються у нас  двічі на рік. Спочатку  оголошуються місячники з благоустрою по містах і районах. Всі намагаються покращити санітарний стан і загальний вигляд населених пунктів», – розповіла начальник Управління міського господарства Тирасполя Оксана Розмаїнська.

Відповідальність і контроль за виконанням розпорядження покладено на керівників державних органів, глав держадміністрацій міст і районів ПМР. Тому в заході взяли участь трудові колективи всіх підприємств і установ міст, а також жителі за місцем проживання. Щоб робота з наведення порядку рухалася швидше й була більш ефективною, міста та райони розбили на сектори й за кожним з них закріпили трудові колективи. Учасники трудової акції тимчасово змінили свої звичні робочі місця, ручки та комп’ютери на граблі, віники та лопати. Робітники житлово-експлуатаційної керівної компанії (ЖЕКК) вийшли на суботник разом зі всією республікою: фарбували паркани, білили бордюри, підрізали кущі та дерева, прикрашали газони. «Ми робимо важливу роботу, хоч вона й нелегка. Завдяки спільним зусиллям багатьох придністровців наше місто стане чистішим», – наголосила працівник ЖЕКК Любов Романська.

Добровольцям, які взяли участь у суботнику, потрібні були лише рукавички та мішки для збору сміття. З усім необхідним інвентарем допомогла житлово-експлуатаційна керуюча компанія. Зібране сміття вивезли комунальні служби. «Якщо ви вирішили у святкові вихідні відпочити на природі, обов’язково приберіть за собою сміття й донесіть його хоча б до найближчого контейнера. Ми обіцяємо обладнати додаткові місця та виставити контейнери для цього на протилежному боці моста через Дністер», – закликала всіх Оксана Розмаїнська.

Віра   МАКОВА.