Захопливий відпочинок з користю

Літня оздоровча кампанія для учнів столичних шкіл у самому розпалі.


У Тирасполі працює дитячий комплекс при Палаці дитячо-юнацької творчості, до складу якого входить 8 літніх майданчиків на базі середніх шкіл № 2, 5, 7, 8, 14, 17, 18 і власне ПДЮТ. Заплановано три табірних зміни тривалістю 21 день із перебуванням дітей з 8:30 до 14:30. Субота і неділя – вихідні.

Відпочивають діти молодшого шкільного віку від 7 до 11 років. Вартість путівки – 493 рублі, батьки оплачують половину вартості. Путівки для дітей-сиріт і дітей, які залишилися без піклування батьків, а також із малозабезпечених сімей – безплатні. Дворазове збалансоване харчування (сніданок і обід) організовує Тираспольський комбінат дитячого харчування «Школьник».

У меню оздоровчих майданчиків заплановано все, що необхідно дітям для повноцінного оздоровчого харчування – свіжі фрукти й овочі, м’ясо, риба, соки та компоти, випічка, каші, яйця, а також молочні продукти (молоко, вершки, сметана, сир, кефір, йогурти й навіть морозиво).

Управління народної освіти міста запланувало насичену культурно-пізнавальну програму. Про її зміст нашому кореспондентові розповіла головний спеціаліст УНО м. Тирасполь Олена Доброва:

«Це відвідування театру, контактного зоопарку «Зверополис», захопливі майстер-класи, квести, ігри, численні заняття за інтересами. Всі оздоровчі майданчики забезпечені канцтоварами, настільними іграми та спортивним інвентарем. Тож дітям і підліткам нудьгувати не доведеться, вони щодня заряджаються позитивними емоціями, новими враженнями, а головне – зміцнюють здоров’я».

Розпорядок дня насичений інтелектуальними та спортивними, ігровими й розважальними заходами: культурні акції, просвітницькі проекти, творчі конкурси, походи та екскурсії, подорожі по Дністру, екологічні заняття – все це зробить літні канікули юних тираспольчан не просто цікавими, а незабутніми.

Про те, як працює літній оздоровчий табір при ПДЮТ, кореспонденту газети розповіла заступник директора закладу з виховної роботи Світлана Бондаренко:

«З 8:00 до 8:30 триває приймання дітей, потім зарядка. Школярі беруть участь у майстер-класах із декоративно-прикладної творчості, хореографії, вокалу, акторської майстерності, образотворчого мистецтва. По завершенні творчих занять вони вирушають на спортмайданчик Катерининського парку, де їх чекають рухливі ігри. Діти зможуть відвідати музей, бібліотеку, карамельну майстерню. Перед обідом – перегляд мультфільмів на великому екрані в актовій залі ПДЮТ. Після смачного й ситного обіду їх забирають батьки».

Діти вже побували в контактному зоопарку, в пряниковій майстерні, на станції юних туристів. У пряниковій майстерні під керівництвом досвідчених наставників вони самі випікали смачні пряники. А в’язати вузли й підкорювати скеледром їх навчав директор Станції юних туристів Микола Візітіу. Попутно пояснимо: контактний зоопарк – це установа для утримання тварин, які не становлять прямої небезпеки для людини. Тут їх можна погладити й погодувати. Контактні зоопарки призначені головним чином для дітей.

У декількох літніх таборах ми поцікавилися у хлопчиків і дівчаток, як вони оцінюють відпочинок цього літа. Їхні відповіді були практично однаковими:

«Все здорово, літній табір – це активний і захопливий відпочинок з користю! Хочеться залишитися на другу зміну».

Наступна зміна запланована на кінець червня. Світлана Бондаренко пояснила, що на другий заїзд місць уже немає, всі путівки розподілені. Зате ще можна записатися на третій заїзд у два останні тижні серпня. Вартість путівки – 230 рублів. Детальнішу інформацію можна дізнатися телефоном: 0 (533) 95-198.


Юрій ТЕЛЕШ.

Фото автора.