Музичний подарунок під літнім дощем

На відкритій сцені столичного Катерининського парку оркестр ТЮI МВС подарував придністровцям і гостям республіки яскравий концерт. Музиканти виконали сучасні зарубіжні та вітчизняні хіти.


Кожен виступ міліцейського бенду ТЮІ – це справжнє свято для шанувальників якісної музики. Будь-який твір у їхньому виконанні набуває нових барв і сучасного звучання. Під керівництвом головного диригента оркестру Геннадія Мартіна колектив створює справжні музичні шедеври. Цього літнього вечора артисти виконали різнопланові композиції. У низці сплелися пісні груп «Би-2», «Ария», «Звери», «Bonjovi» та інші хіти.

Окрасою концерту став виступ артиста театру і кіно Олексія Паламарчука з авторськими піснями. Він виконав для глядачів популярні композиції «Судьба офицера», «Опер» і «Мой родной край». Вони вражають особливою чуттєвістю, добротою та патріотизмом, що чується в кожному слові, та викликають у глядачів ностальгічні почуття, гордість за батьківщину, теплоту в душі.

Олексій Іванович розповів, що вперше йому акомпанує оркестр ТЮІ. Він не стримував слів вдячності за організацію та цілісній підхід до створення атмосфери свята. До речі, актор деякий час працював як музичний керівник із зіркою естради, популярним співаком Львом Лещенком, якого вважає своїм учителем і наставником. Завдяки їхньому творчому тандему, народилося декілька відомих шлягерів.

Олексій Паламарчук, наш земляк родом із Дубоссарського району, серцем завжди лине до рідної землі. У його фільмографії понад 80 робіт, а в минулому році вона поповнилася вітчизняною стрічкою.

За вагомий внесок у розвиток культури та майстерність у створенні видатного художнього образу в кінофільмі «Прищеп Прищепыч, или Путь Ганеши» митцю присвоїли звання «Народний артист ПМР», а також вручили нагрудний знак «Заслужений працівник культури».

З привітальним словом до гостей звернувся міністр Внутрішніх справ Віталій Нягу. Він зазначив, що кожен концерт колективу надовго залишається в пам’яті своїм неймовірно яскравим звучанням, створюючи заряд бадьорості та позитиву. Саме керівнику відомства належить ідея створення фільму про хороброго міліціонера, який, завдяки професіоналізму та май-
стерності, розплутує детективну історію. Зйомки фільму відбувалися в рідному Придністров’ї, де в кожному кадрі з’являються впізнавані види та пейзажі. Партнерами по цеху стали не тільки професійні актори, а й співробітники підрозділів МВС.

Оркестр міліцейського вишу об’єднав талановитих і неординарних музикантів – яскравих інструменталістів і вокалістів. Одна з них солістка Кароліна Балан розповіла, що вже два роки співає у складі музичного колективу.

«Ми як один організм, що працює злагоджено, завзято та щиро, щоб відтворити унікальне музичне дійство», – додала молода виконавиця.

Заслужена артистка Придністров’я Олена Селіверстова зазначила, що репертуар оркестру часто оновлюється, поповнюється популярними та самобутніми яскравими композиціями. Солістка з посмішкою додала, що колектив оркестру – це дружня сім’я, де кожен одне одного підтримує та допомагає.

Понад дві години живої музики не залишили байдужими глядачів, і навіть дощ, який час від часу нагадував про себе, не примусив їх залишити майданчик. Підтримати артистів і послухати оркестр з’їхалися друзі, родичі та учні.
Учасниця молодіжного гурту «Вермона» Юлія Гурова активно підспівувала і з задоволенням поділилася враженнями:

«Хотілося б відзначити оптимістичну, артистично-піднесену атмосферу. Ми відчули приємне задоволення від кожного номера. Концерт наповнив натхненням і величезним бажанням продовжувати й надалі займатися улюбленою справою».

Усі, хто був присутній на яскравому святі, раділи зустрічі з дивовижним світом музики й поринули в неповторний світ мистецтва. Відразу по завершенні концерту в музикантів народилися нові творчі плани, бажання працювати, радувати та дивувати своїх шанувальників.


Володимир УС.

Фото автора.