Блиск медалей і амбіцій

Випускники придністровських шкіл щороку показують виняткові результати, демонструючи високий рівень підготовки. Нинішній рік теж не став винятком: 200 учнів нагороджені медалями за відмінне навчання. Про те, які міста і райони відзначилися найбільшою кількістю медалістів, ким мріють стати найкращі учні республіки, де планують здобувати вищу освіту і за що вдячні викладачам та наставникам, читайте в нашому матеріалі.


Медалями вищої проби з-поміж усіх достойних відзначені 118 осіб, 82 – срібними. За кількістю нагороджених за відмінне навчання лідирує Тирасполь: тут 41 учень отримав золоту медаль, 23 – срібні. Рибницький район посідає друге місце: 29 випускників із золотими та 17 – зі срібними. Далі слідують Бендери з 28 медалістами. У Григоріопольському районі 17 нагороджених випускників. Слободзея і Слободзейський район мають по 14 медалістів. У Дубоссарському районі нагородили 10 випускників. У Дністровську – 9. Кам’янка і Кам’янський район можуть пишатися сімома медалістами.

Крім того, вихованці Республіканського українського теоретичного ліцею-комплексу і Тираспольського Суворовського військового училища одержали по одній золотій та срібній медалі, а випускник Республіканського кадетського корпусу МВС став володарем срібної медалі.
По всьому Придністров’ю відбулися урочисті церемонії вручення заповітних відзнак, заради яких школярі наполегливо працювали впродовж усіх років навчання. Наш кореспондент побувала на торжествах у центрі Тирасполя, де поспілкувалася з випускниками й дізналася про їхні плани на майбутнє.

Ліза Шереметьєва закінчила столичну гімназію з золотою медаллю і вступає до Вищої школи економіки в Санкт-Петербурзі на факультет дизайну. Дівчина особливо вдячна викладачеві з біології Аллі Бондарчук, яка допомогла їй освоювати численні шкільні дисципліни, всі завдання виконувати в строк і не давати собі попуску. Вона підкреслила:

«Рівень освіти в гімназії значно розширив мій кругозір і надав упевненості в моїх можливостях. Буду згадувати цей час із теплотою».

Випускник школи № 9 Максим Овчарук теж став щасливим володарем золотої медалі. Юнак збирається подавати заяви на вступ до російських вишів, пов’язаних з інженерією та технічними спеціальностями. Максим висловив подяку всім педагогам школи за їхню самовіддачу і підтримку учнів упродовж усіх років навчання.

Михайло Афанасьєв закінчив школу № 2 зі срібною медаллю. Планує вступати до ПДУ на фізико-технічний факультет, щоб надалі стати успішним і високопрофесійним програмістом. У головному виші республіки він бачить міцний, надійний і перспективний майданчик для здобуття знань.

«Найбільше за досягнуті результати та моральну підтримку я вдячний мамі. Вона була моїм учителем математики у старших класах, допомагала готуватися до іспитів і вносила в процес навчання гумор і позитив», – поділився випускник-2024.

Учениця гімназії Анна Будяк теж стала срібною медалісткою. Її мрія – вступити до університету науки та технологій МІСіС на факультет лінгвістики, студіювати англійську та іспанську мови. За словами дівчини, вона особливо вдячна вчителю російської мови Оксані Олександрівні, яка допомогла їй успішно скласти іспити. Завдяки підтримці небайдужого педагога, Анна успішно брала участь в олімпіадах і виборювала призові місця на міських конкурсах.

Срібна медалістка Iрина Руснак, учениця Тираспольського загальноосвітнього теоретичного ліцею, планує поєднати майбутнє з журналістикою. Шлях до здійснення мети пролягає через щонайменше вступ і навчання в Російському економічному університеті ім. Плеханова. Цей виш дівчина обрала не випадково. Завдяки ініціативі класного керівника Iрини Овсової, випускниця взяла участь у Міжнародній олімпіаді школярів з російської мови й навіть побувала в Москві, після чого визначилася з вибором місця здобуття вищої освіти.
Удачі, вам медалісти! Нехай здійсняться ваші мрії.


Марина СОВА.

Фото автора.