Красне літо! Таборе, привіт!

У Дубоссарському дитячому оздоровчому таборі Федерації профспілок Придністров’я вже закінчилася перша зміна.


Територія в чотири гектари потопає у квітах та зелених насадженнях. Що ні місце, що ні куточок, то справжній витвір ландшафтного дизайну. Арт-зони, декоративні фонтани, штучні водойми, містки, ігрові та спортивні майданчики, зокрема для любителів шахів, шашок і настільного тенісу, тарзанка, гойдалки, оригінальні світильники, безліч різноманітних фігур і скульптур тварин, казкових героїв – це дійсно дивовижний світ дитинства. Все виготовлене з екологічно чистих матеріалів. До початку літнього сезону тираспольські художники Олександра Новак та Анастасія Мовчан зобразили на будівлі табору красивий мурал, що ілюструє щасливе дитинство. Ініціатор створення всієї цієї пишноти – директор табору Віра Ломаковська.

У цьому воістину казковому місці неподалік Дністра відпочивають 220 дітей з усієї республіки. Путівки виділені по лінії Єдиного державного фонду соціального страхування.

Організована робота чотирьох змін, у кожній відпочинуть по 360 дітей. Упродовж оздоровчого сезону в таборі проведуть частину веселих канікул понад сотню вихованців школи-інтернату с. Глине і Тираспольського дитячого будинку.

Як розповіла Віра Ломаковська, в цьому сезоні для дітей розроблені цікаві й насичені програми та заходи: змагання, конкурси, флешмоби, квести, екскурсії в музей, зоопарк, походи на річку тощо. Дуже важливо те, що в таборі діти матимуть можливість відірватися від гаджетів. Увесь день на свіжому повітрі – що може бути кращим для здоров’я!

Харчуванню відпочивальників приділяється особлива увага, воно п’ятиразове. Продукти переважно вітчизняного виробництва, їх їдять з великим апетитом.

Багато років поспіль приходить на роботу в літній табір викладач міської гімназії Олена Кобилянська. У зв’язку з цим не могла не запитати: «Позаду нелегкий навчальний рік. Настало літо, з’явилася можливість відпочити, а Ви знову на роботі. Відпочивати ж коли?».

■ «Я працюю влітку, тому що полюбила цей табір, коли ще була студенткою педагогічного коледжу і прийшла сюди на практику. Просто закохалася в цей особливий вид педагогічної діяльності, в період, коли більше, ніж у школі, можеш бути ближче до дітей, до їхніх зовсім інших проблем, питань, ідей. Впевнена, що найкращий відпочинок – це зміна видів діяльності».

Олена Іванівна розповіла, що на початку першої зміни відбулися «Веселі старти» для найменших. Їх підготувала інструктор з фізкультури Людмила Бешляга. І попри те, що в результаті «перемогла дружба», без сліз і переживань не обійшлося! Малюки щосили намагалися прийти до фінішу першими й не підвести вожатих.

Діти побували також на екскурсії в місцевих аварійно-рятувальному загоні та пожежній частині.
Роботу табору перевірила компетентна комісія у складі заступника глави районної держадміністрації з соціальних питань Наталії Кравець та керівника Центру гігієни та епідеміології Юрія Цигулі. Особливу увагу приділили житлово-побутовим умовам, організації харчування, дотриманню норм безпеки. Такі перевірки будуть регулярними.

А літо – це як маленьке життя, і воно ще попереду. Тож ласкаво просимо у світ казки, у світ, де збуваються мрії!  


Iнна ВЛАСЕНКО.

Фото Олени КОБИЛЯНСЬКОЇ.