Кваліфіковані кадри – ОСНОВА ЕКОНОМІКИ РЕСПУБЛІКИ

Культурно-просвітницькому центрі ПДУ ім. Т. Г. Шевченка відбулася урочиста церемонія вручення дипломів випускникам факультету середньої професійної освіти Фізико-технічного інституту. Понад 50 фахівців у недалекому майбутньому працюватимуть на вітчизняних підприємствах. Дев’ять з них є власниками червоних дипломів.


З важливою подією у житті дипломованих фахівців привітав директор Фізико-технічного інституту доцент Данило Калошин.

«Ви пройшли довгий шлях від посвяти у студенти до державної підсумкової атестації. За роки навчання ви набули знань, умінь, навичок. Знайшли нових друзів, наставників, навчилися долати труднощі. Позаду – роки студентського життя, час звершень та знань. Попереду – час становлення, час дорослого життя. Ваші мрії можуть розвести вас далеко одне від одного, від рідних місць. Я бажаю, щоб дороги, якими ви йшли за своєю мрією, супроводжувалися добротою, прагненнями, щастям і радістю. У добру путь!».

Проректор з інформатизації та інноваційних технологій в освіті головного вищого навчального закладу республіки Олексій Долгов зазначив, що юні спеціалісти незабаром стануть часточкою трудових колективів республіки. Він закликав молодих людей здобувати далі вищу освіту у стінах ПДУ.

Від імені випускників до викладачів звернулася володарка червоного диплома, президентський стипендіат Анна Толмачова, яка навчалася за спеціальністю «Комп’ютерні системи та комплекси». Вона зазначила їхній професіоналізм та вимогливість до студентів.

Анна поділилася з нашим кореспондентом власною думкою відносно років навчання та здобутої професії:

«Я цілком задоволена кінцевим результатом. Моя спеціальність є актуальною на сьогодні. Сучасна електронна техніка дуже різноманітна. Офісна техніка, радіоелектронна апаратура, мобільні телефони, складні електронні побутові прилади – телевізори, відеомагнітофони, музичні центри, комп’ютери – всі ці технічні прилади та пристрої збираються з найдрібніших електронних деталей на базі прогресивних технологій. Важко навіть уявити, як сучасна цивілізована людина зможе ефективно жити та працювати, якщо вся електронна техніка раптом зникне чи просто вийде з ладу. Технік з комп’ютерних систем – це фахівець, який конструює, монтує, налагоджує, модифікує, ремонтує електронну техніку та допомагає користувачам правильно її експлуатувати».

Інший випускник Вадим Кравченко теж отримав червоний диплом, здобувши освіту за спеціальністю «Комп’ютерні системи та комплекси». Він розповів, що ще з дитинства цікавився комп’ютерами та мріяв здобути технічну освіту:

«Ця спеціальність мене привабила тим, що техніки з комп’ютерних систем здійснюють обслуговування та ремонт різних приладів, електронної техніки, засобів зв’язку і пристроїв автоматичного регулювання та управління, а також консультують користувачів з цих питань. Цей спеціаліст забезпечує безперебійну роботу комп’ютерної техніки, локальної мережі, програмного забезпечення в офісах та компаніях. Відповідає за безпеку мережі, роботу комп’ютерів і комп’ютерних програм. Коло його обов’язків широке – від закупівлі обладнання та комплектувальних до написання Web-сайтів. Технік комп’ютерних мереж здійснює ще одну важливу для будь-якої організації справу – захист локальної мережі від атак хакерів, тим самим захищаючи важливу інформацію».

Цього святкового дня усі охочі мали можливість ознайомитися з проектами дипломних робіт випускників. Поміж них: електронний годинник з гравірованими цифрами, тепловізор, замок з біометричним сканером відбитків пальців.

Урочиста церемонія завершилася спільною фотографією випускників факультету середньої професійної освіти.


Володимир ДАНИЛОВ.

Фото автора.