Новий Почесний доктор ПДУ

В ПДУ ім. Т. Г. Шевченка відбулося чергове засідання Вченої ради. Ректор держуніверситету, доктор економічних наук, професор Владислав Соколов повідомив про подання до звання Почесного доктора HONORIS CAUSA* помічника Президента з координації діяльності з Росспівробітництвом Віталія Бондаря.


«Від імені колективу університету я висловлюю величезну подяку за виконану роботу. Останнім часом університет зміг досягти багатьох результатів на міжнародному рівні. Вагомий внесок у це зробив Віталій В’ячеславович. Я гадаю, що таке подання заслужене», – зазначив ректор провідного вишу республіки.

Про заслуги Віталія Бондаря поінформувала колег перший проректор ПДУ доцент Лариса Скитська. Вона розповіла про трудовий шлях претендента, основні посади, які він обіймав, отримані нагороди. Особливу увагу акцентувала на його внеску в діяльність університету.

«Віталій В’ячеславович брав безпосередню участь у розв’язанні завдань, що стосуються отримання акредитації у Федеральній службі з нагляду в царині освіти й науки Російської Федерації. Всі напрямки та спеціальності університету пройшли завершальний етап акредитації. Він брав активну участь також у розв’язанні питань видачі російських дипломів. На сьогодні ті, хто отримує дипломи російського зразка, занесені до Федерального реєстру Росії. Тепер кожен роботодавець може знайти наших випускників у цьому реєстрі, щоб переконатися, що вони – дійсно володарі таких дипломів», – зазначила вона.

Члени Вченої ради університету одностайно проголосували за надання звання Почесного доктора HONORIS CAUSA ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Віталію Бондарю. Він тепло подякував їм за надану честь.

«Це високе звання для мене дуже дороге. Спільно з керівництвом вишу нам вдалося виконати великий обсяг роботи. Це був складний шлях, який ми подолали. Тепер ми є вищим навчальним закладом, який видає дипломи російського зразка. Нині працюємо над тим, щоб студенти ПДУ одночасно могли навчатися за спорідненими спеціальностями в російських вишах», – підкреслив він.

На згадку про знаменну подію В. Бондарю подарували чорну докторську мантію та академічну шапочку-конфедератку.

Під час засідання Вченої ради розглянули підсумки минулого навчального року; підсумки проведення Федерального інтернет-іспиту для бакалаврів; проаналізували стан виховної роботи; результати діяльності самої Вченої ради, затвердили план її роботи на новий навчальний рік. Також заслухали звіт наукового навчально-освітнього центру «Ботанічний сад ПДУ ім. Т. Г. Шевченка».

*Почесний доктор (honoris causa) – ступінь доктора наук або доктора філософії, музики, мистецтв, педагогіки, богослов’я, що присуджується без захисту докторської дисертації.


Iгор ШЕВЧЕНКО.

Фото spsu.ru