Вечірній рок

На пірсі Катерининського парку відбувся традиційний рок-концерт проекту «Відкритий мікрофон». Цього разу він був присвячений улюбленій багатьма творчості Віктора Цоя та групи «Кино». 


Глядачі дістали можливість насолодитися виконанням російського року, який об’єднує кілька поколінь. Молодь, яка прийшла послухати відомі композиції, що стали символом часу, зручно розташувалася не тільки біля пірса, але і на зелених газонах.

«Відкритий мікрофон» – спільний творчий проект російського Центру науки та культури, Союзу російських громад Придністров’я і Придністровського державного інституту мистецтв імені А. Г. Рубінштейна. Підтримку у проведенні концертів надає держадміністрація Тирасполя і Дністровська», – ввели в курс справи ведучі Олександр Геращенко і Ксенія Маєвська. Технічний супровід сценічної дії забезпечував Роман Рошкован.

Поміж учасників і рок-групи, й солісти, які виконували композиції у притаманному тільки їм стилі, використовуючи власні аранжування. Цього вечора творчістю ділилися гурти «The Carpets», «Первый флагман», «Увидимся следующим летом», «Du blin», «Антидепрессанты», колектив вокально-інструментальної музики продюсерського центру «Рок-портал», Денис Клименко, Iгор Сливка, Владислав Кононов, Діана Довгань, тріо у складі Максима Дарієнка, Микити Черних і Данила Гордзея.

Ведучий, деякі виконавці та найзапекліші фанати Цоя вбралися в одяг, схожий з тим, який носив кумир молоді. Під час концерту глядачі мали змогу взяти участь у рок-вікторині. Вони відповідали на запитання, що стосуються особистості та творчості відомого співака. Iван, один зі слухачів, проявив особливу ерудицію й одержав пам’ятний подарунок – футболку з принтом Віктора Цоя. Крім Івана, нагороди дісталися ще трьом знавцям творчості відомого музиканта.

Представник Росспівробітництва Артем Науменко висловив подяку артистам і організаторам концерту:

■ «Роки летять, ми дорослішаємо, а Віктор Цой назавжди залишається молодим у наших серцях. Його творчість завжди буде актуальною».

Теплий літній вечір надовго запам’ятають учасники та глядачі концерту на відкритій сцені. Він не загубився в низці численних культурних заходів, а об’єднав людей різного віку з однією метою: насолодитися чудовою музикою.

Наступний «Відкритий мікрофон» планується провести 26 липня.


Анна МИТРОФАНОВА, студентка ПДУ. 

Фото автора.