Лад у родинi – мир у країні

У республіці відзначили День сім’ї, любові та вірності. Це свято приурочене до дня пам’яті святих князя Петра та його дружини Февронії Муромських, які у православ’ї вважаються покровителями сім’ї та шлюбу. Воно увійшло в життя суспільства й об’єднало, зблизило різних людей, адже сім’я – це розмаїтий світ безмежного кохання, тепла та взаємної підтримки.


У Катерининському парку Тирасполя відбувся фестиваль «Сім’я – чарівний символ життя!». На його головній сцені вшановували багатодітні сім’ї та пари, що відзначили цього року смарагдове (55 років у шлюбі) та золоте (50 років у шлюбі) весілля.

Усіх придністровців зі святом привітало подружжя Вадима і Світлани Красносельських. Президент зазначив, що сім’я є основою сили, спокою та гармонії:

«Сім’я, любов і вірність – це прості слова насправді, але вони мають велику цінність. Без них не можна собі уявити щастя. Саме у сім’ї – щастя. Жодні золоті гори, жодне кар’єрне зростання не замінять затишку будинку, тепло близької людини, посмішки дітей та онуків. Такі цінності, як сім’я, любов і вірність, сформовані суспільством тисячоліття тому, і в придністровському суспільстві вони живуть і процвітають. Придністровці бачать своє щастя через сім’ю, а її через любов і вірність».

Світлана Красносельська наголосила на значущості щасливого дитинства у справі виховання гармонійної особистості, патріота сім’ї та країни. Всі зусилля держави мають бути спрямовані на створення умов для благополучного та мирного дитинства юних придністровців.

Глава держави з дружиною привітали пари, які упродовж багатьох років є взірцем зразкових сімей.
Смарагдове весілля цього року відзначили Сергій і Надія Iванові. За довгі роки щасливого сімейного життя вони виховали двох дочок, мають онуків. Зі слів подружжя Іванових, головне у стосунках – це взаємоповага, любов, довіра, уміння слухати та чути одне одного. Вони порадили молодим сім’ям і тим, хто тільки збирається створити свою сім’ю, пам’ятати, що в жодному разі не можна намагатися переробити й змінити під себе кохану людину, а сприймати її як особистість.

«Золотими ювілярами» у 2024 році стали Геннадій та Тетяна Ковченко, які виховали двох синів. Геннадій Іванович працював на благо Міністерства економіки ПМР, а Тетяна Борисівна працювала понад 50 років у корекційній школі Тирасполя. Сім’ям Федченків, Кузнєцових, Дрогачинських також виповнилося 50 років.

Ще одна традиція свята – вручення представниками Росспівробітництва та Союзу російських громад медалей «За кохання та вірність». Цього року нагородили й подружжя Красносельських. За 33 роки сімейного життя Вадим Миколайович та Світлана Сергіївна виростили у коханні та повазі трьох дітей: сина Iвана, дочок Женев’єву-Євгенію та Софію, допомагають у вихованні двох онуків.

Глава державної адміністрації міста Тирасполя і Дністровська Олег Довгопол привітав багатодітну сім’ю Руслана та Сільвії Стадник, які виховують п’ятьох дітей.

Святкові заходи продовжилися на інших локаціях. На пірсі Катерининського парку молоді пари мали можливість жартома зареєструвати свій шлюб. Замість обручок молодята обмінялися браслетами зі стрічками та одержали «свідоцтво про укладання шлюбу».

Для сімей була організована фотозона, де можна було зробити фото на згадку та сфотографувати найприємніші моменти.

На спортивному майданчику відбувся традиційний конкурс «Мама, тато, я – спортивна сім’я».
Вихованці Дитячої художньої школи ім. О. Ф. Фойницького на фестивалі представили роботи, присвячені сім’ї. Викладачі школи організували майстер-клас. З допомогою досвідченого педагога-художника, кожен із присутніх мав можливість розкрити свій творчий потенціал та створити дивовижні роботи на полотні, зобразивши сім’ю.

Народна умілиця Ольга Панова упродовж багатьох років виготовляє в’язані фігурки. На фестивалі вона продемонструвала роботи, присвячені національностям, які мешкають на території республіки.

Завершив святкову програму виступ найкращих творчих колектив столиці. Вони подарували придністровцям і гостям республіки пісні про кохання та батьківське тепло, проникливі та урочисті інструментальні композиції, танці.


Володимир ДАНИЛОВ.