Подарунок бендерчанам

На території місцевої середньої школи №11, розташованої в мікрорайоні «Ленінський», відбулась урочиста церемонія відкриття нового спортивного комплексу, побудованого коштом Фонду капітальних вкладень. 


З нагоди цієї події до педагогів і школярів завітали в. о. глави державної адміністрації Бендер Людмила Шеленкова, депутат Верховної Ради Антон Онуфрієнко, який у вищому законодавчому органі представляє інтереси мешканців мікрорайону «Ленінський», голова Бендерської міської Ради народних депутатів Юрій Кара.

Людмила Шеленкова у вітальному слові відзначила славетні спортивні традиції Бендер.

■ «Запорукою виховання талановитих спортсменів є робота тренерів і створення відповідної інфраструктури (майданчики, футбольні поля, бігові доріжки). За останні роки у місті відновили стадіон, басейн, відремонтували гребну базу. Відкрили та продовжуємо будувати велодоріжку. Ми планомірно закуповуємо інвентар та обладнання, ремонтуємо спортивні школи. Впевнена, що завдяки відкриттю нового комплексу розвиток спортивних дисциплін у школі вийде на новий рівень».

Учитель фізичної культури школи № 11 Світлана Адамчук поділилася емоціями від подарунку:

■ «Діти зраділи, коли дізналися, що у школі відкривають спорткомплекс, який складається з майданчиків для баскетболу, волейболу, міні-футболу; бігової доріжки; зони work out, двох тенісних столів. У навчальному закладі функціонують секції з настільного тенісу, футболу, легкої атлетики. Це сприятиме непоганим результатам наших вихованців на міському рівні. Сподіваюся, що й волейбол та баскетбол теж активно розвиватимуться».

Задоволені появі нового спорткомплексу і самі учні. Артур Гурдуз упродовж дев’яти років відвідує волейбольну міську секцію. Хлопець успішно виступає у складі бендерської команди на першості Молдавії серед своїх однолітків. За його словами, поява нової спортивної споруди у школі є запорукою зростання його майстерності. Артур розповів про користь волейболу:

■ «Цей вид спорту сприяє розвитку та зміцненню м’язів усього тіла. Важливими є точні удари та сильні стрибки, тому що працюють одночасно руки, ноги, спина і навіть прес. Рівномірне навантаження на все тіло допомагає спалити зайвий жир та зміцнити каркас м’язів. Це відмінний варіант для тих, хто прагне зберегти здоров’я та підтримати відмінну фізичну форму. Не дивно, що волейбол стає дедалі популярнішим серед любителів активного способу життя».

Він додав, що у процесі гри волейболістам доводиться керувати своїм емоційним станом, фокусувати увагу та зосереджуватися на головному. Без самоконтролю дуже складно приймати рішення та дотримуватися обраної стратегії. Ось чому поряд з фізичними навичками важливим є розвиток психологічних характеристик. Кожне тренування та кожен матч – це чергова можливість зіткнутися з труднощами, зробити крок уперед до перемоги та досягнення особистих цілей. Впевнені у собі гравці здатні долати перешкоди не лише на волейбольному майданчику, а й у повсякденному житті. Спортивні навички, набуті під час гри у волейбол, допомагають зберегти внутрішній баланс і відчути свою інтуїцію.

Учениця 8-го класу Ангеліна Мєйко відвідує міську секцію з легкої атлетики (спеціалізується на бігових дистанціях, стрибках у довжину), а в школі віддає перевагу настільному тенісу. За її словами, «королева спорту» покращує координацію та баланс. Цей вид спорту вимагає точності та хорошої координації рухів, і заняття легкою атлетикою допомагають покращити функції мозку та зробити людину більш спритною та сильною. Зокрема, легка атлетика є не лише фізичним, а й розумовим видом спорту. Щоб досягти у ній високих результатів, необхідно вміти поєднувати фізичні вправи з тактичними рішеннями та стратегіями. Це сприяє розвитку комплексного мислення та покращує функції мозку.

За словами Світлани Адамчук, тепер організовувати змагання можна в комфортних умовах, а жителі мікрорайону «Ленінський», і не тільки шкільного віку, матимуть змогу активно відпочивати й тренуватися.


Андрій КРАВЧЕНКО. 

Фото автора.