Перегони на Дністрі

Нещодавно в Тирасполі відбулася Відкрита першість республіки з веслування на байдарках і каное. У ній взяли участь представники усіх міст і районів республіки. Завдяки підтримці органів державної влади на чолі з Президентом Вадимом Красносельським, придністровські спортсмени виїжджають на міжнародні турніри, де показують гідні результати та посідають призові місця.


Так, наприклад, минулого року придністровці взяли участь у понад 300 міжнародних змаганнях: чемпіонатах світу та Європи, етапах Кубка світу, Всесвітній літній студентській Універсіаді, чемпіонаті Балканських країн, міжнародних регатах, Відкритих чемпіонатах країн СНД, чемпіонатах Росії та ПМР з різноманітних видів спорту.

Глава держави на церемонії відкриття змагань зазначив, що це стало можливим завдяки завзятості самих спортсменів, величезній праці тренерського складу і, безумовно, удосконаленій матеріально-технічній базі. Він передав представникам вітчизняних шкіл веслування республіки нові байдарки. Всього 20 одиниць: по чотири – Тирасполю та Бендерам, і по три – дубоссарським, рибницьким, григоріопольським та дністровським спортсменам.

Нові човни є продукцією відомих європейських фірм, які вважаються провідними у виробництві спортивних байдарок та каное, відомих своєю якістю завдяки використанню передових технологій. Спортивний інвентар вказаних фірм часто використовується на міжнародних змаганнях, включаючи Олімпійські ігри.

Начальник Державної служби зі спорту В’ячеслав Соколенко висловив подяку за надану допомогу та акцентував важливість такого внеску у розвиток масового спорту:

■ «Щира вдячність Президенту та Уряду, главам держадміністрацій за те, що знайшли можливість реконструювати та будувати наші школи, за забезпечення їх спортивним інвентарем».

За словами тренера-викладача МОЗ ДО «СДЮШОР веслування і стрільби» Марії Гологан, дехто з учасників змагався на човнах, подарованих Президентом. Вона зазначила, що поміж переможців є й вихованці ДОЗ СПО «Училище олімпійського резерву», спортивних шкіл Тирасполя, Бендер.

Веслувальники МОЗ ДО «Григоріопольська ДЮСШ» – постійні учасники республіканських стартів. Тренер-викладач спортивного закладу Роман Зідрашко розповів про виступ своїх вихованців:

■ «Він виявився найбільш вдалим за останні роки. Володимир Титов в особистому заліку став першим на байдарці-одиночці на дистанціях 500 і 1 000 м. Олексій Шелухін посів третє і друге місця відповідно. Разом вони у змаганнях байдарок-двійок на цих же дистанціях стали срібними призерами. Микита Спиридонов посів третє місце у перегонах на каное-одиночці».

Володимир Титов поділився власними емоціями від вдалого вступу на змаганнях: «Я задоволений підсумковим результатом. Наполеглива праця на тренуваннях цьому посприяла. Перед фінальними заїздами завжди думаю про те, щоб добре відпрацювати технічно, як проходитиму дистанцію. Безпосередньо на старті намагаюсь позбутися зайвих думок: у мене є лише мета, до якої я йду. Впевнений, що для перемоги потрібне не лише терпіння, а й бойовий характер».

Попереду на придністровських веслувальників чекають нові старти на міжнародній і внутрішній аренах.


Сергій ЛЕВЧЕНКО.

Фото: www. president.gospmr.org.