Кращі студенти економфаку

Підбили підсумки науково-дослідної діяльності студентів економічного факультету ПДУ. У присутності представників ректорату, професорсько-викладацького складу факультету та студентів були оголошені результати, відзначені важливі досягнення.


Першим виступив проректор з науково-інноваційної роботи доцент Iван Капітальчук. Він наголосив на важливості ведення наукової роботи в академічній освіті.

■ «Наука – це благородна справа. Заняття нею сприяють тому, що у вченого залишаються результати у вигляді статей, монографій і частого цитування в інших роботах. Наукові знання збагачують людину. Сподіваюся, що нинішня подія стане традиційною і для інших факультетів. Ректор просив мене побажати вам удачі й підкреслив значущість усіх заходів, які проводить економічний факультет», – зазначив проректор.

Заступник декана з наукової роботи професор Віктор Босюк підкреслив, що економічний факультет активно розвиває наукову базу, сприяючи глибокому розумінню економічних процесів і викликів сучасності.

На підсумковій конференції особливу увагу приділили активним ініціативам студентів, поміж яких організація хакатону для розроблення інноваційних бізнес-проектів і участь у бізнес-іграх, спрямованих на практичне застосування знань у галузі маркетингу та фінансів. Також був відзначений великий внесок факультету в підвищення фінансової грамотності школярів за допомогою організації та проведення поміж них республіканського конкурсу «Будь у темі».

На завершення зустрічі відбулася церемонія нагородження кращих учасників студентської наукової конференції. Їм вручили грамоти та збірник з публікацією наукових робіт. Декан економічного факультету Iван Узун висловив студентам та викладачам подяку за наполегливу працю у розвитку наукового й освітнього середовища університету.

■ «Цього року в нас одна особливість – вручення посвідчень тим, хто закінчив юнацьку заочну школу при економічному факультеті. Ми розробили спеціальний курс, у процесі якого вивчаються спеціалізовані предмети. Це допоможе школярам під час вступу до нашого університету. Заочна школа триває з листопада по травень. Навчання безплатне. Будь-хто охочий може зареєструватися в жовтні на нашій кафедрі», – повідомив декан економічного факультету.

Доповідь про роботу факультету представила голова наукового комітету Анастасія Сергієнко. Вона є його випускницею, працює в Міністерстві економічного розвитку. Виш навчив її організовувати зустрічі та конференції, а також приймати управлінські рішення. Під її керівництвом упродовж трьох навчальних років було організовано понад 100 заходів різних форматів.

■ «На факультеті популярною є не тільки наукова діяльність, а й добровільність. Студенти, зокрема, допомагали фонду «Поможем детям». Цього року обрали нового голову комітету для наших добровольців. Ним стала Марія Горчак», – поділилася Анастасія Сергієнко

Підбиття підсумків науково-дослідної діяльності стало яскравим підтвердженням того, що активність та інноваційні ідеї студентів відіграють ключову роль у розвитку сучасної університетської освіти.


Олександра ТИМКО. 

Фото автора.