Про деякі підсумки робочого тижня Президента

Прес-служба Глави держави повідомляє, що насиченим, як завжди, був минулий тиждень. 


ВЕТЕРАНАМ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ – ОСОБЛИВА УВАГА

Президент дуже трепетно і дбайливо ставиться до ветеранів Великої Вітчизняної війни. Цього тижня він привітав з 98-м днем народження Володимира Iвановича Громова. Побувавши у нього в гостях, Вадим Миколайович від себе особисто, від усіх придністровців і від імені кожного вдячного нащадка висловив йому повагу і подяку.

ПИТАННЯ ПІДВИЩЕНОЇ УВАГИ

Вадим Миколайович у робочому порядку зустрівся з головами адміністрацій сіл Подойма, Грушка та Северинівка Кам’янського району. Вони обговорювали питання, що вимагають підвищеної уваги й оперативного вирішення. Частину з них винесли на наступне обговорення під час дискусії в селекторному режимі з запрошенням керівників Уряду ПМР, Верховної Ради, деяких міністерств і відомств, глави району. Поміж обговорюваних тем було й видобування в місцевих кар’єрах піску, гравію і щебеню для ремонту сільських доріг. Акцентували необхідність удосконалення вже чинного щодо цього механізму. Порушили й питання водопостачання: всі три населені пункти потребують розвитку системи централізованої подачі питної води.

Міністр економічного розвитку Сергій Оболоник розповів про держпрограму розвитку питного водопостачання. Вона розрахована на кілька років – з 2024-го по 2028-й. Передбачено щорічне виділення близько 12 млн рублів на водопостачання в сільській місцевості. Володимир Бичков уточнив, що до цільової п’ятирічної держпрограми водопостачання увійшли Кам’янка, Рашково, Хрустова, Подоймиця, Янтарне. До розв’язання проблем залучена й інвестиційна програма ДУП «Водопостачання та водовідведення».

Співрозмовники обговорили й інші напрямки життєдіяльності сіл району. Вони намітили тематичні наради та виїзні робочі зустрічі.

СЕЛЕКТОРНА НАРАДА

На традиційній для понеділка селекторній нараді глави держадміністрацій поінформували Президента про ситуацію в містах і районах республіки. Загалом ситуація штатна, тобто все йде за планом. Питання вирішуються в робочому порядку. Столичний глава розповів, як посуваються роботи в межах реалізації програми капітальних вкладень. Торкнулися й ведення робіт зі створення інфраструктури республіканського музею. Олег Довгопол також повідомив про розроблювані для нього презентаційні відеоролики. Глава Тирасполя доповів Президенту про ремонт покрівель семи багатоквартирних будинків і деякі дорожні роботи, зокрема на внутрішньодворових територіях. Він також поділився тим, що підвищену температуру не витримують міські світлофори. Зелені насадження в місті поливають регулярно. Система поливу передбачає й використання річкової води.

Заступник глави Бендерської держадміністрації повідомила керівнику країни про ремонтні роботи в школі боротьби та боксу, а також в БК ім. Ткаченка.

Представник Григоріопольської адміністрації розповіла про оснащення картодрому і гребної бази.

Руслан Чабан доповів про результати перевірки, проведеної щодо будівництва дубоссарського спорткомплексу. Виявлені недоліки усуваються.

На порядку денному в Кам’янці – ремонтно-будівельні роботи на стадіоні, в школі №3, а також обладнання фонтану в центрі міста.

Учасники наради обговорили конкретні випадки неякісного виконання робіт і заходи, яких вживають для припинення подібної практики. Торкнулися також проблеми дефіциту в республіці ремонтно-будівельних фірм.


Олена ДВОРСЬКА.

Фото: president.gospmr.org.