Ярмарок вакансій – крок до працевлаштування

Ярмарок вакансій – це унікальна можливість зустрітися з представниками підприємств і безпосередньо від них дізнатися про особливості організації праці, рівень заробітної плати та соціальні гарантії, дістати інформацію про можливості професійного зростання.


У Центрі соціального страхування і соціального захисту м. Слободзеї та Слободзейського району 22 липня в черговому ярмарку вакансій робочих місць взяли участь представники восьми підприємств і організацій району. Претендентам надавалася можливість ознайомитися з вакансіями та умовами роботи Слободзейського районного відділу внутрішніх справ, МУП «ПУЖКГ с. Суклея» та МУП «Слободзейське ЖКГ», ДОЗ СПО «Слободзейський політехнічний технікум», ДУ «Слободзейський центр гігієни та епідеміології», філії ТОВ «Тираспольтрансгаз-Придністров’я», Слободзейських районних електричних мереж та ТОВ «Лайзер».

На підприємствах району 332 вакантних місця. У межах ярмарку роботодавці запропонували 70, доступно пояснюючи про пільги й умови праці. Запрошуються електрики, контролери, водії, трактористи й інші фахівці.

За словами заступника директора Центру Н. Урєки, жителі міста і району цього дня змогли дістати інформацію про популярні професії на ринку праці, ознайомитися з вакансіями у відділі сприяння зайнятості, дістати консультації фахівців Служби зайнятості, пройти співбесіду з роботодавцями з працевлаштування на постійні й тимчасові робочі місця.

Ярмарок вакансій відвідали 205 осіб, з яких п’ятьом громадянам надано консультації щодо можливості проходження професійного навчання. За результатами співбесіди з роботодавцями двом громадянам з метою працевлаштування дали направлення на роботу. Житель Слободзеї Василь Попов (52 роки) сказав нашому кореспондентові:

«Я – інженер з теплогазопостачання та вентиляції. З 2015 року шукаю роботу за професією, але не вдається працевлаштуватися. Бував у різних організаціях, проходив співбесіду, давали надію. Я досі чекаю їхніх рішень. На цьому ярмарку ознайомився з запропонованими вакансіями, буду міркувати. Однак, якщо чесно сказати, в мене таке відчуття, що після 40 років на роботу беруть неохоче».

Мешканка Слободзеї Любов Дікусар розповіла:

«За професією я технолог ткацького виробництва, і деякий час працювала на Тираспольському бавовняному комбінаті. Потім потрапила під скорочення. Тепер намагаюся знайти роботу. На ярмарку спілкувалася з представниками організацій, є пропозиції досить цікаві, але потрібно пройти навчання. Спробую це зробити. Нині мені надали статус безробітної».

Звичайно, вибір тієї чи іншої спеціальності залежить і від уподобань претендентів. Хтось у наявному переліку зміг знайти відповідний для себе профіль роботи, для інших ярмарок вакансій – можливість розширити межі свого пошуку. Словом, так чи інакше, а ярмарок дав реальний ефект.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото автора.