До нових знань разом з «ПОЛІГРАФІСТОМ»

Напередодні навчального року Бендерська друкарня «Поліграфіст» порадувала учнів та їхніх батьків широким асортиментом друкованої продукції.


Важко собі уявити функціонування будь-яких галузей бізнесу, промисловості, торгівлі й навіть державних структур без поліграфії. Нас оточують рекламні буклети, каталоги, листівки, запрошення, плакати та багато іншого. Якраз друкарня розробляє й виготовляє таку продукцію. Завдяки своїй універсальності, підприємство має можливість виконувати різні побажання своїх замовників. Для цього в його розпорядженні є сучасне обладнання. Наприклад, щоб надрукувати великий тираж книг, зручніше й доцільніше використовувати офсетний верстат. Якщо ж надійшло замовлення на невелику кількість рекламних листівок, то буде задіяний цифровий друк, тому що цифрові технології не потребують тривалої підготовки та налаштувань перед запуском, і дозволяють в найкоротші терміни виготовити необхідну кількість примірників.
З 1945 року бендерська друкарня є одним із провідних підприємств з випуску різноманітної поліграфічної продукції: від візиток до упаковки товарів. У її стінах одночасно можуть друкуватися книги, газети й навіть календарі. Така продукція досить популярна у споживачів, попри розвиток Інтернету і телебачення. Особливий попит мають шкільні зошити, щоденники, прописи, альбоми, розмальовки, папір для творчості.

Заступник директора з виробництва Олена Сосевич розповіла:

«Наша продукція відрізняється високою якістю та доступними цінами. Щороку дизайн обкладинок зошитів оновлюється у зв’язку з появою нових героїв, які подобаються дітям. Незмінними залишаються обкладинки для початкової школи на 24 та 12 сторінок. Вони сертифіковані згідно з ГОСТом і мають нейтральний дизайн, щоб малеча не відволікалася від навчального процесу. Окрім алфавіту і таблиці множення, на всій продукції «Поліграфіста» присутній QR-код, який дає можливість переходу, наприклад, на придністровський Історичний портал, щоб ближче ознайомитися з історією рідного краю».

Завдяки виграному тендеру, підприємство вже багато років друкує для закладів освіти підручники трьома мовами. Вчителям подобаються посібники за якість і сучасний дизайн. Вони з першого погляду викликають інтерес до навчання. Щоденники з зображенням архітектурних пам’ятників Придністров’я кілька років не втрачають своєї актуальності. Гортаючи їх, учні вивчають символіку республіки, пишаються традиціями свого народу.

Новинкою цього року є словники для запису нових і вже вивчених іноземних слів, їх повторення і самоперевірки. Кожна сторінка посібника має три стовпчики. В одному пишеться слово іноземною мовою, в другому – його транскрипція, а в третьому – переклад. Такими словниками користується більшість школярів на заняттях з іноземної мови. Це, безумовно, зручно й економить час у підготовці до уроків. Новинки виконані в трьох яскравих кольорах і до того ж не займають багато місця в рюкзаку.

Досвідчений працівник закладу Олена Бумбу свій кар’єрний шлях розпочала 15 років тому: працювала спочатку в друкарському цеху, згодом – на складі готової продукції, а тепер допомагає зорієнтуватися клієнтам у виборі товару у фірмовому магазині. Співробітниця розповіла, що кожен сезон має своїх покупців на шкільні канцелярські товари, новорічні календарі та бланки документації для підприємців. Окрім власної продукції, в магазині представлені цікаві товари для письма, малювання та розвитку.

Ознайомитися та придбати друковані видання можна у фірмовому магазині «Поліграфіст» у м. Бендери та у посередників оптового продажу по всій республіці.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото автора.