Чи завжди IТ-технології СПРОЩУЮТЬ ЖИТТЯ

У сучасному світі інформаційні технології (ІТ) посідають важливе місце, впливають на життєдіяльність людей, полегшують їм життя. Усе це насправді так, але сучасні ІТ несуть в собі й величезну небезпеку: вони можуть не тільки сприяти у благих цілях, зокрема в галузях освіти, медицини, спілкування, а й використовуватися у скоєнні крадіжок.


Роль ІТ на прикладі комп’ютера

Широка популяризація й упровадження в життя комп’ютерів відіграли свою позитивну роль і в розвитку ринку праці, оскільки з’явилися нові цікаві й високооплачувані професії. Комп’ютери сприяють і більш інтенсивному розвитку науки, значно полегшують проектну й обчислювальну діяльність. У медицині вони також вважаються незамінними, оскільки лікарі можуть створювати віртуальні моделі захворювань і вивчати їх патогенез. Крім того, на основі баз інформації, створених комп’ютерами, розробляються нові лікарські препарати.

Застосування сучасних ІТ полегшує процес освіти в дошкільних, середніх і вищих навчальних закладах. Сьогодні діти знайомляться з ІТ практично відразу після народження. Педагоги переконалися в тому, що правильно підібрані навчальні програми та ігри значно розвивають логічне мислення маленької людини.

За допомогою комп’ютера людина має доступ до Інтернету, отже, завжди перебуває в курсі останніх новин і подій у світі. Вона може робити покупки, торгувати, планувати поїздки, спілкуватися з іншими людьми. Останнім часом неймовірну популярність і поширення набули соціальні мережі, що надають можливість спілкуватися з різними цікавими людьми, не виходячи з дому.

Комп’ютери й різні гаджети (телефони, планшети, портативні колонки, блютуз-навушники, смартгодинник, фітнес-браслети, електронні книги) давно вже стали незамінними речами в нашому житті. Їх можна побачити в руках навіть маленьких дітей, яких часом важко захистити від використання цієї техніки.

Не тільки для благих цілей

На жаль, в індивідуальні гаджети можуть проникнути шахраї. Статистика свідчить, що останнім часом вони ніби набули другого дихання. Практично щодня ми чуємо про їхні атаки на гаджети громадян. З якою метою? Відповідь може бути тільки одна: задля збагачення, причому на дуже великі суми.

Користуючись соціальною інженерією (психологічним маніпулюванням людьми) і фішингом шахраї здобувають конфіденційні дані з метою мати віддалений доступ до вашого, наприклад, мобільного телефону, щоб у такий спосіб викрасти секретну інформацію. Фішинг – це вид шахрайства, коли зловмисники намагаються заволодіти особистою інформацією (паролями або даними банківських карт), видаючи себе за надійні й знайомі організації.

Наприклад, громадянину М. надійшов електронний лист від інтернет-магазину, в якому він часто робить покупки: «Підтвердіть свій аккаунт, щоб продовжувати користуватися бонусами». Громадянин перейшов за посиланням, вказаним у листі, заново ввів свої особисті дані й дані банківської карти. Потім його попросили зробити «пробний платіж» на 1 рубль. Під час оплати треба було ввести тризначний код зі зворотного боку карти. Тільки-но він це зробив, йому надійшло повідомлення від банку про списання з рахунку, але не 1 рубля, а 10 000. Як же так вийшло?

Насправді лист надіслав не магазин, а кібершахрай, який обманом виманив у М. конфіденційні дані. Той навіть не помітив, як попався на їхню вудку. Ось тому такий вид шахрайства і називається фішинг, тобто риболовля, ловля на гачок.

Шахраї вміють грати на емоціях

Зазвичай злочинці спочатку чіпляють людину за живе: залякують втратою грошей або заманюють супервигодою, пробуджують цікавість або співчуття. Потім виманюють особисті дані, реквізити рахунку або карти. І в результаті списують гроші з банківського рахунку. Через фішингові атаки страждають звичайні інтернет-користувачі, підприємці та цілі компанії. Цей вид кіберзлочинів найпідступніший.

Шахраї заманюють людей на фішингові сайти не тільки через електронну пошту, а і через месенджери та соціальні мережі. Громадянам може надійти повідомлення від нібито знайомої людини. До тексту листа або повідомлення додаються посилання, які створюють спеціально для цієї афери, щоб збирати особисті та платіжні дані користувачів. У деяких випадках під час переходу за посиланням завантажується вірус, який краде дані з вашого пристрою.

Обманщики підбирають тему листа, на яку одержувач повинен зреагувати. Наприклад, у тексті є те, що може налякати: «Термінове повідомлення від Служби безпеки» або заманити: «На ваше ім’я надійшов документ про спадщину» або «Повернення платежу на 5 000 рублів». Однак, не поспішайте радіти. Швидше за все, це шахрайський лист, в якому від вас зажадають перейти за посиланням і ввести свої особисті дані для одержання призу або права на спадщину.

Шахрай може представитися другом, який нібито перебуває за кордоном і потребує вашої «допомоги», яка, як правило, полягає в грошовому переказі. Перш ніж надсилати гроші, зателефонуйте другові, перевірте інформацію.

У Придністров’ї почастішали подібні дзвінки. Зазвичай трапляється це серед ночі, коли напівсонній жертві повідомляють про автомобільну аварію, наїзд на пішохода, аварію поїзда або будь-які інші події, що трапилися з дітьми, онуками або просто друзями. Потім слідує прохання про термінову допомогу у вигляді переказу чималої суми на електронний гаманець або рахунок мобільника. Метод украй жорстокий, відомі випадки інфарктів від подібних новин.
Повідомлення-«грабіжники» – це коли потенційній жертві надходить SMS із проханням передзвонити на мобільний номер, де їй повідомляють нібито важливу новину (про виграш у лотерею, проблеми з банківською картою, одержання спадщини). Зазвичай на дзвінок довго немає відповіді, а після відключення виявляється, що з рахунку вже списана велика сума.


Боротьба з фішингом – нелегке завдання, проте багато чого залежить і від пильності самих громадян. Дотримуючись же простих порад і рекомендацій, викладених у цій статті, ви маєте шанс значно зменшити ризики від злочинних дій шахраїв.


Шахраї використовують і можливість зареєструвати сервіс із платним дзвінком. Йдеться про розмову з незнайомою людиною. Отримавши такий дзвінок, зверніть увагу на те, що і як вам хочуть повідомити. Шахраї прагнуть тими чи іншими способами натиснути на вас: квапити, заплутувати, погрожувати можливими наслідками. У такій ситуації важливо зберігати спокій. Навіть якщо вам загрожують втратою всіх грошей на рахунках, не поспішайте виконувати вимоги абонента. Також шахрай може кілька разів поспіль ставити вам запитання, на які можна відповісти тільки словом «так». Зіткнувшись із ними, намагайтеся давати інші відповіді, перепитуйте або переводьте тему. Якщо вам кажуть, що телефонують з банку, спробуйте поставити уточнювальні запитання, наприклад, про стан рахунку або останні операції на карті. Швидше за все, зловмисник нічого не зможе відповісти. Якщо вам пропонують будь-яку виплату, уточніть підставу, на якій вона здійснюється.

Поки цей номер газети готували до випуску, прес-служба МВС повідомила, що столичні оперативники затримали 30-річну жінку-кур’єра шахраїв, коли та рахувала чужі гроші біля під’їзду одного з будинків, в якому мешкає обдурений нею пенсіонер. До полудня 1 серпня вона вже встигла побувати на двох «замовленнях». Спочатку забрала 9 660 доларів, 1 000 євро і 3 000 молдавських леїв у 75-річного чоловіка, який проживає в Кіровському мікрорайоні, а звідти вирушила в Октябрьський, де 84-річний пенсіонер передав їй ще 4 000 доларів. Аферисти діяли за старою схемою: ДТП, родич винен, врятувати можуть тільки гроші. Коли жінку затримали «на гарячому», вона розповіла, що роботу знайшла через додаток Телеграм.

Ще одного неповнолітнього кур’єра (жителя Рибниці) співробітники міліції затримали в Бендерах. О пів на третю ночі він призначив зустріч літній жінці біля Центрального ринку міста. Коли передача грошей (1 990 доларів і 1 605 євро) відбулася, кур’єр поїхав у Рибницю. Тільки вранці жінка зателефонувала родичам, щоб дізнатися про аварію. Тут і відкрилася вся правда. Тепер обидва кур’єри заарештовані. З’ясовуються всі обставини й встановлюється коло потерпілих.

Як убезпечити себе від шахраїв

Професійними порадами ділиться начальник Управління інформаційного розвитку ПДУ ім. Т. Г. Шевченка Дмитро Марков:

«На всі свої гаджети – комп’ютер, ноутбук, планшет і смартфон – настійно рекомендуємо встановити надійний антивірусний пакет, який захистить від спаму та фішингових листів. Він сам розпізнає підозрілих адресатів. Крім того, антивірус захистить від програм, які крадуть дані карт, здобувають доступ до онлайн- і мобільних банків, перехоплюють СМС і Push-повідомлення з секретними кодами. Це ще небезпечніше, ніж фішинг, тому що ваш рахунок можуть обнулити, а ви про це навіть не відразу дізнаєтеся. Важливо регулярно оновлювати захист, оскільки кібершахраї винаходять нові віруси й способи фішингу буквально щодня».

Може скластися враження, що від телефонних шахраїв немає порятунку. Щодо цього фахівець запевняє: служби безпеки банків і установ активно їм протидіють, наприклад, розробляючи й упроваджуючи систему кібербезпеки з використанням штучного інтелекту. Отже, всі дзвінки, що стосуються переказів або зняття коштів з рахунків, контролюються.

«В інтернеті є досить багато сервісів для того, щоб визначити, якщо не власника конкретного телефонного номера, то принаймні місто або країну, звідки надійшов дзвінок. Здебільшого такі повідомлення надходять з-за кордону, а також із місць ув’язнення. У будь-якому випадку вам допоможе дзвінок у перевірену службу безпеки, а не за вказаним грабіжником номером», – зазначив Дмитро Олександрович.

Як убезпечити людей похилого віку

Які б технології не застосовувалися, шахраї вдаються до сценарію соціального інжинірингу: нападник створює ситуацію, що дозволяє експлуатувати людські почуття, і переконує жертву розкрити цінну інформацію, наприклад, номери кредитних карт або паролі. Такі техніки відомі й використовуються ще з 1990-х років. Громадяни найбільше довіряють людському голосу, тому фішинг-дзвінки ще підступніші. Вони можуть бути націлені на літніх людей, які побоюються ІТ технологій, і не стикалися з подібними видами шахрайства. Зловмисники сподіваються на їхню довірливість.

Відповідальність за телефонне шахрайство

Такий вид шахрайства потрапляє під статтю Кримінального кодексу. Залежно від тяжкості та обставин злочину, за нього можуть бути передбачені штрафи, примусові, обов’язкові й виправні роботи або позбавлення волі на строк до десяти років. Насправді ж залучити телефонного шахрая до відповідальності досить складно. Досвідчені зловмисники ретельно замітають сліди: підміняють номери, реєструють SIM-карти на чужі паспортні дані, використовують програмне забезпечення для приховування місця розташування. Багато шахраїв працює з місць позбавлення волі або в інших країнах. Дістатися до них і притягнути до відповідальності в такому випадку стає ще складніше. Проте, не варто опускати руки та вважати, що домогтися справедливості не можна. Кожну подану заяву правоохоронні органи будуть враховувати в наступних випадках шахрайства. Чим більше постраждалих звернуться в правоохоронні органи, тим вищою буде ймовірність того, що зловмисника знайдуть і покарають.


Щоб убезпечити близьких від підозрілих дзвінків, нагадуйте їм про основні правила безпеки:

► нікому не повідомляйте код зі зворотного боку карти, коди з SMS, дані для входу в інтернет-банк;

► для переказу грошей використовуйте тільки офіційні сервіси банків, платіжних систем і торгових майданчиків;

► не телефонуйте на незнайомі номери, навіть якщо вам надійшов дзвінок, який був відразу ж скинутий;

► телефонуйте в банки й державні структури тільки за їхніми офіційними номерами;

► не переходьте за підозрілими посиланнями, які надсилають абоненти;

► якщо вам подзвонили нібито з банку і повідомили про блокування або інші проблеми з картою, скиньте дзвінок і передзвоніть у банк самі;

►якщо вам пропонують одержати будь-яку виплату, не погоджуйтеся на пропозицію відразу, а пошукайте інформацію в інших джерелах;

► якщо ви втратили картку або повідомили підозрілій людині її номер, відразу ж заблокуйте її.


Світлана ЗОЗУЛЯ.

Фото google.com