Золотий резерв правоохоронних органів

«Наші кадети – золотий резерв придністровської міліції», – зазначив з гордістю сивочолий ветеран, який усе своє життя присвятив службі в органах охорони правопорядку.

Республіканський кадетський корпус ім. ясновельможного князя Г. О. Потьомкіна-Таврійського МВС ПМР (РКК) здійснив уже 19 випусків своїх вихованців у велике життєве плавання. Цього року заклад закінчив 31 випускник, з них 9 дівчат.

Глава МВС Віталій Нягу на урочистому шикуванні сказав:

«У строю стоять випускники, зокрема й дівчата, які разом з юнаками зазнали всіх труднощів навчання в кадетському корпусі, освоїли ази стройової підготовки й науки захищати Батьківщину. Вони пройшли непростий шлях. Навчання в цьому закладі не тільки престижне, але і складне. Причому найголовніше: вони навчилися ставити перед собою реальні цілі, вибирати правильні орієнтири. Честь і хвала їм – тим, хто прийняв рішення і зважився спрямувати життя на шлях служіння своїй Батьківщині та своєму народу».

Серед випускників є срібні медалісти й відмінники навчання, є чимало спортсменів, які досягли високих результатів на різних змаганнях, зокрема і міжнародного рівня, є лауреати художньої творчості, є активісти – громадські діячі. Двом дівчатам, які показали відмінні результати не тільки в навчанні та спорті, а і досягнення в суспільному житті, були вручені цінні подарунки – годинники.

Відзначили й тих, хто за тиждень до цього дня у складі збірної РКК з веслування на човнах класу «дракон» взяв участь у регаті «Сім’я Президента – за здоровий спосіб життя». Довгий час веслярі наполегливо тренувалися, і в підсумку посіли друге призове місце, незначно поступившись лише вихованцям Республіканського училища олімпійського резерву. Всім членам збірної з веслування також вручили наручні годинники.

Iгор Смирнов звернувся до випускників не тільки як перший Президент ПМР, але ще і як голова Опікунської ради РКК:

«Непомітно минає дитинство, виникає почуття відповідальності і запитання «Для чого живеш?» Напевно, в душі у кожного з вас залишаться головні принципи: жити по совісті, моралі, за батьківськими традиціями. Сьогодні ви робите свій перший у житті вибір. Упевнений, що він буде гідним, правильнім, красивим і однозначним. Цей вибір – шлях служіння Батьківщині. Служіння з дитинства. Вперед, кадети, в добрий час! На вас чекають великі справи!»

Кульмінацією свята стала зворушлива й урочиста церемонія – багатовіковий і незмінний атрибут офіцерських, кадетських і суворовських випускних – прощання кадетів з Прапором, біля якого вони присягли високо нести честь випускника навчального закладу.

Потім вони востаннє пройшли урочистим маршем плацом рідної установи й, за кадетською традицією, запустили в небо жмені монет. Незабутнім для всіх присутніх на урочистій церемонії став вальс у їхньому виконанні. Юнаки та дівчата танцювали в парадній формі, а потім випустили в блакитне небо білосніжних голубів, адже вже зовсім скоро вони самі також випурхнуть у доросле життя.

Упродовж свята не переставали лунати слова вдячності учителям. Їм, наставникам та батькам, дарували квіти на знак подяки за підтримку.

Ще один день увійшов в історію РКК. Про нього нагадуватимуть грамоти та медалі за досягнення в навчанні, спорті та культурі, а також атестати зрілості й фотографія на пам’ять. Попереду на винуватців урочистості чекає новий, ще більш захопливий етап тепер уже дорослого життя. Більшість із них мріє продовжити навчання в Тираспольському юридичному інституті МВС ПМР.

Немає ніякого сумніву в тому, що вихованці кадетського корпусу – це золотий резерв придністровської міліції.


Віктор РОМАНЮК.

Фото mvdpmr.org