У територіальних органах МВС підбивають підсумки

У липні-серпні територіальні органи Міністерства внутрішніх справ республіки підбили підсумки своєї оперативно-службової діяльності за перше півріччя 2024 року.


Першим на оперативній нараді 29 липня це зробило Бендерське УВС. У засіданні взяли участь міністр внутрішніх справ ПМР Віталій Нягу, керівники міського суду, прокуратури, Слідчого комітету, глава держадміністрації та голова Ради народних депутатів.

У першому півріччі 2024 року в Бендерах зареєстровано 334 злочини. Відсоток загального розкриття склав 82,3. Цей показник вищий, ніж цифри аналогічного періоду за минулий рік. Водночас кількість крадіжок, розбоїв, фактів заподіяння тяжких тілесних ушкоджень знизилася. Під час наради глава правоохоронного відомства відзначив досягнуті успіхи. Також він окреслив напрямки роботи, які потребують удосконалення. Це забезпечення безпеки дорожнього руху та підвищення результативності роботи міліції громадської безпеки.

Підсумкові наради відбулися 30 липня у Слободзейському РВВС і УВС м. Тирасполя. І в Слободзеї, і в столиці роботу нарад також очолив Віталій Нягу. У Тирасполі загальна розкриваність злочинів у розслідуваних кримінальних справах за звітний період склала 81,3 %. Значно знизилися факти замаху на вбивство, зґвалтувань, розбоїв, грабежів, заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, розкрадання майна власника, шахрайства, хуліганства. Тут актуальним залишається питання забезпечення безпеки дорожнього руху. На дорогах столиці за 6 місяців 2024 року було зареєстровано 15 ДТП, в результаті яких двоє тираспольчан загинули, а 13 осіб, зокрема троє дітей, дістали поранення.

На території Слободзейського району розкриваність у кримінальних справах у першому півріччі 2024 року становила 80,8 %. При цьому співробітники міліції виявили втричі більше злочинів у незаконного обігу наркотиків, ніж за такий же період минулого року. Співробітники відділення ДАІ Слободзейського РВВС у звітному періоді виявили й задокументували понад 6 500 порушень ПДР. За минулих шість місяців на дорогах району та міста зафіксовано три ДТП, в яких постраждали чотири людини. Особливо ж слід підкреслити: Слободзейська міліція для виявлення порушників правил упорядкування активно використовує безпілотні літальні апарати.

У Дубоссарському РВВС підсумки оперативно-службової діяльності обговорювалися 31 липня. Традиційно в роботі оперативної наради взяли участь міністр внутрішніх справ, глава держадміністрації, керівництво районного суду, прокуратури, Слідчого комітету. Про результати І півріччя доповів начальник РВВС.

«За звітний період, – підкреслив він, – значно зменшилася кількість особливо тяжких злочинів. Не зареєстровано жодного вбивства, зґвалтування, розбою та грабежу. Водночас суттєво збільшився відсоток розкриття. Цей показник перевищив 90 %. І що найцікавіше: дубоссарці неодноразово піддавалися атакам телефонних шахраїв. Однак, дотримуючись інструкції, яка тиражується у всіх ЗМІ, люди спочатку телефонують у міліцію».

Отже, на території, що обслуговується Дубоссарським РВВС, жодного факту телефонного шахрайства не зареєстровано.

Аналогічні показники зафіксовані 2 серпня на оперативній нараді, присвяченій підсумкам діяльності Григоріопольського РВВС у першому півріччі 2024 року. Зокрема, кількість злочинів, скоєних у громадських місцях знизилася на 71,4 %. За звітний період у Григоріополі та районі їх було два. Підозрювані особи в обох випадках установлені. Також значно зменшилася кількість зареєстрованих фактів розкрадання майна власника, порушення недоторканності житла, заподіяння тілесних ушкоджень, псування майна.

Підбиваючи підсумок зробленого, очільник МВС Віталій Нягу зазначив, що григоріопольські вартові правопорядку за низкою напрямків досягли позитивних результатів.
Найближчим часом оперативні наради, присвячені підсумкам діяльності, проведуть у Кам’янському РВВС і УВС м. Рибниці.


Юрій ТЕЛЕШ.

Фото mvdpmr.org