СПОРТИВНИЙ КАЛЕЙДОСКОП

Новини з Олімпіади

Наші спортсмени розпочали свій виступ на головному спортивному святі року – стартах Олімпіади в Парижі. Плавчиха Т. Салкуцан не пройшла до півфіналу Олімпійських ігор. У кваліфікації вона пропливла дистанцію 200 м на спині з результатом 2:13.20 хв.

Бендерчанин О. Коровашков та його напарник З. Петров посіли перше місце у кваліфікації каное-двійок (дистанція 500 м) з результатом 1:38.65 хв. На півфінальній стадії змагань вони теж показали кращий результат. На жаль, у фіналі їм не вистачило 0,09 с до медалі. У підсумку – лише четверте місце.

Успіхи веслувальників

Нещодавно в Росії відбулися змагання з веслування на байдарках і каное серед юніорів U19 та молоді U24.

Вихованці вітчизняної школи успішно виступили на цьому старті. Р. Думанський став володарем великої кількості нагород: він завоював 5 золотих медалей та дві срібні. Спортсмен успішно подолав дистанції 200 м, 500 м, 1 000 м та 5 000 м у байдарці-одиночці, двійці, четвірці та в естафеті 4х200 м.

Є. Чорнописький став переможцем у складі екіпажу четвірки (200 м), обігнавши на 0,1 секунди екіпаж Р. Думанського. Є. Бондаренко у двійці (500 м) посів п’яте місце. Спортсмени змагалися у групі U19. В. Полішвайко виступив серед молоді U24. Найкращий результат він показав у двійці (200 м) – четверте місце.

Перемога бендерських параспортсменів

У Молдові відбувся Відкритий чемпіонат з туризму та орієнтування серед осіб з обмеженими можливостями зору. Загалом у заході взяли участь 12 команд по 15 спортсменів у кожній. Високий клас на змаганнях підтвердили параспортсмени м. Бендери, які представляли ДУ «Республіканський спортивний реабілітаційно-відновлювальний центр інвалідів». Вони в сьомий раз поспіль стали чемпіонами. Спортсмени завоювали не лише майже всі перші командні місця на етапах змагання, а також вибороли більшість перших місць і в особистих заліках.

Чергова перемога найкращої команди республіки

ФК «Шериф» успішно стартував у Суперлізі Молдавії з футболу. У першому турі «жовто-чорні» 4 серпня перемогли вдома ФК «Дачия-Буюканы» з рахунком 2:0.

У другому турі на виїзді футболісти 11 серпня гратимуть із командою «Спартаний Спортул».

Про легенду шашок

У столиці відбувся турнір із шашок, присвячений вшануванню пам’яті тренера Бориса Шаргородського. Гросмейстер з Ізраїлю О. Гантман виступив ініціатором проведення турніру пам’яті свого вчителя. Ще однією іменитою вихованкою Бориса Йосиповича стала Ганна Мамей – віце-чемпіонка СРСР, яка і нині викладає в тираспольській спортшколі. У змаганнях взяли участь 40 спортсменів з Тирасполя, Бендер та Рибниці. Вони були поділені на дві групи: у першій грали кандидати в майстри спорту та першорозрядники, у другій – спортсмени масових розрядів. Призерами в першій групі стали Г. Таран, М. Дамаскін та С. Спориш, у другій – П. Єлисеєв, В. Бєлий та Л. Дамаскіна.


Андрій КРАВЧЕНКО.