Юліана – майстер своєї справи

Молодий підприємець Юліана Пастернак разом зі своєю командою майстрів надає практично всі перукарські послуги, багато видів косметологічного і нігтьового сервісу. Своїх клієнтів спеціалісти зустрічають у затишному салоні «France» на вул. Карла Маркса.


Починала дівчина свій бізнес у 2009-му з манікюру, який робила вдома. Головним стартапером вважає свого батька, який виділив їй для цього три зарплати на дорогий професійний набір, – він дуже вірив у дочку.

Після школи Юліана навчалася в Академії розвитку перукарського мистецтва в Кишиневі. Вона наймала там квартиру, причому оплачувала її сама, заробляючи послугами макіяжу, свої студентські потреби теж забезпечувала самостійно. По закінченні навчання, вже як майстер своєї справи, влаштувалася на роботу в Тирасполі в салон «Венеція». Саме там вона освоїла перукарське мистецтво і візаж.

Нині Юліана – майстер на всі руки, за її плечима багато років практики та діяльність у різних напрямках. Крім того, вона веде курси візажу, готує до роботи сертифікованих майстрів.

Індивідуальний підприємець справно платить податки (зокрема і на землю). Що цікаво, територія з Ейфелевою вежею теж оподатковується. Щотижня дівчата упорядковують присадибну ділянку свого закладу, на якій нині красуються клумби.

Усередині приміщення теж усе облаштовано досить гармонійно, по-дівочому ніжно, навіть є дерев’яні сходи, що ведуть на другий поверх. Це своєрідне відсилання до казкових смарагдових міст.

Про головні принципи роботи Юліани автор цієї статті дізналася кілька років тому на своїй передвесільній зустрічі.

■ «Я створю такий образ нареченої (зачіску і макіяж), щоб ви навіть через десять років не назвали його старомодним, дивлячись на своє фото, – сказала майстер. – Класика не виходить із моди, саме вона виглядає благородно».

Про те, що бізнес дівчини процвітає, свідчить збільшення кількості постійних клієнтів, а значить, все йде правильно, відповідно до правил ведення підприємництва. У Юліани є плани на майбутнє. Вона помітила, що у клієнтів з’явилася нова потреба: вони прагнуть тиші та відокремленості.

■ «Вони готові платити вдвічі більше, якщо в салоні більше нікого не буде. Я готова відкрити ще один салон у стилі домашнього затишного будинку, без будь-якої суєти. А процедури будуть ефективнішими й легкими у виконанні, не довгі за часом, але надовго для клієнтів».

Цікавим є і походження назви салону «France». Виявляється, Юля з дитинства любила носити капелюшки з широкими полями, за що її мило називали француженкою.

Оскільки масштаби нашого міста невеликі, майстер запам’ятовує своїх клієнток, особливо дівчат, які приходять робити весільний макіяж і зачіску. З сумом вона констатує, що приблизно 80 % із них уже встигли розлучитися або прийшли робити зачіску, вступаючи у шлюб вдруге. Вони хочуть створити новий образ для нового життя в улюбленого майстра.

Сама ж Юліана – щаслива дружина і мати чотирьох маленьких дітей. Бізнес дівчини вдосконалюється, як і майстерність співробітників. Однак, є і негативні фактори: клієнти, які приходили щомісяця, тепер відвідують її раз на півроку, та й випускниць у цьому сезоні в салоні Юлії майже не було (парад випускників скасували).

Попри все це, представниця прекрасної професії не сумує, намагається розвиватися в ногу з часом, застосовуючи у своїй роботі з прекрасною половиною людства найпередовіші технології.

■ «Юліана – прекрасна людина, яка має відмінний смак і неймовірно авантюрну натуру, що дозволяє їй успішно справлятися з завданнями будь-якої складності. Її доброта, професіоналізм і уважність до побажань клієнтів роблять світ навколо нас яскравішим і красивішим!» – так характеризує її одна з клієнток Є. Федотова.

Побажаємо Юліані та її команді успіхів і невичерпної творчої енергії.


Олена ПРИТУЛА. 

Фото автора.