«ХВИЛИНА СЛАВИ» зі смаком перемоги

Молодим властиво проявляти індивідуальність. В юному віці всі хочуть бути несхожими на інших. Це час, коли хочеться все пізнати, спробувати й змінити на краще. Це благодатний період для самовираження, зокрема й у творчості: поезії, живопису, музиці.


Багата на юні таланти слободзейська земля. Варто тільки згадати недавній концерт фіналіста російського проекту «Ну-ка, все вместе!», випускника музичної академії Лариси Доліної Олексія Осічева та володарки Гран-прі конкурсу виконавців естрадної пісні «Витебск-2024» Міжнародного фестивалю мистецтв «Славянский базар в Витебске» Кароліни Балан. Це було незабутнє шоу!

Усім добре відомий і інший проект – «Хвилина слави», що впродовж багатьох років транслювався на російському телебаченні.

■ «Однак це не єдине на пострадянському просторі захопливе подібне явище, – стверджує в бесіді з кореспондентом нашої газети директор Будинку культури села Тернівка Тетяна Арику. – Мешканців та гостей села захоплює «Хвилиною слави» колектив нашого Будинку культури. Щороку в серпні ми проводимо огляд творчих талантів жителів села та його гостей».

Як каже керівник закладу сільської культури, тернівська «Хвилина слави» має переваги перед телевізійною версією. У ній більше безпосередності, налагоджується тісніший контакт між виконавцями та зацікавленими в успіху глядачами. Найчастіше вони добре знають артистів-односельців, які одне одному якщо не родичі, то знайомі, друзі, сусіди. І що цікаво, багато тернівчан навіть і не здогадуються, наскільки талановитий хлопець або дівчина, що живуть на сусідній вулиці, якими воістину унікальними творчими здібностями та обдаруваннями вони володіють. Земляки показують свої таланти зі сцени, а їх обдаровують такими бурхливими аплодисментами та оваціями, вигуками «Браво!», що багато визнаних артистів, які виступають на столичних сценічних майданчиках, можуть тільки позаздрити.

У Тернівці в молодих людей є й бажання, і можливість продемонструвати творчий потенціал, проявити себе й навіть здивувати акторською майстерністю, декламацією віршів та прози, вокальним мистецтвом, хореографією та іншими здібностями. Свято, що традиційно проходить у місцевому Будинку культури, дає змогу перевірити свої творчі здібності не у вузькому колі, а на сцені, перед односельцями, зробити перший, нехай часом і боязкий крок на шляху до публічного визнання та глядацької любові.

Цього року проведення шоу талантів «Хвилина слави» приурочили до Дня молоді, який святкується в різних куточках Придністров’я. Першими на сцену вийшли призери районного фестивалю дитячої творчості «Радуга детства» Февронія Чеботар і Роман Султан. За звичаєм, у параді талантів активну участь узяли члени колективів художньої самодіяльності самого БК. Проте цього разу, крім них, справжнім відкриттям стали нові імена: дует баяністів у складі Матвія Брагнебуна та Iвана Узуна, гітариста Iвана Брагнебуна, шанувальниці індійських танців Олександри Клеменцової, юних гімнасток Дар’ї Свіріної, Ксенії Решилян, Станіслави Палкіної. Шквал оплесків зачарованих глядачів викликали також пісні у виконанні Дмитра Возіяна та Вікторії Денисової.

І нехай не всі з учасників тернівської «Хвилини слави» стануть відомими артистами, «зірками», але кожен із них уже проявив себе у творчості, а головне, подарував часточку свого таланту глядачам.

Найбільшою нагородою для них стали бурхливі оплески глядачів, а солодкі призи від спонсора Олександра Флорі дозволили відчути незабутній смак перемоги.


Олег ГАВРИЛЕНКО.

Фото автора.