ВІЙСЬКОВИЙ ІНСТИТУТ МІНІСТЕРСТВА ОБОРОНИ ІМ. ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТА О. І. ЛЕБЕДЯ ПРОВОДИТЬ ДОДАТКОВИЙ НАБІР АБІТУРІЄНТІВ

Кандидатами для зарахування є: юнаки, громадяни ПМР, які мають середню (повну) загальну або середню професійну освіту:
– у віці до 22 років, які не пройшли військову службу;
– у віці до 24 років, які пройшли військову службу, а також військовослужбовці, які проходять військову службу за призовом.

Під час вступу заліковуються: оцінки з предметів «Рідна мова» та «Математика» з сертифікату ЄДІ або документа про освіту; враховується стан здоров’я; рівень фізичної підготовки.

Курсантів навчають: досконало володіти всіма видами стрілецької зброї; прийомів рукопашного бою та самозахисту; керуванню бойовими машинами та автомобілями; роботі з інформаційними технологіями та обчислювальною технікою.

Курсанти перебувають на державному забезпеченні. Після закінчення другого курсу укладається договір і виплачується щомісячне грошове забезпечення від 2 700 рублів. Після закінчення третього курсу видається посвідчення водія категорії «С».

Випускникам гарантується: видача диплома державного зразка; присвоєння військового звання «Лейтенант»; розподіл на місце служби.

Заяви на вступ приймаються в електронному вигляді на сайті Військового інституту в розділі «Поступающим», а також у військових комісаріатах за місцем проживання.

Військовослужбовці подають рапорт на ім’я командира частини.

Докладніша інформація – на сайті Військового інституту vimo.gospmr.org або телефоном 0 (777) 0-99-28.


Фото: novostipmr.com.