ПРОВІДНИКИ ЗОВНІШНЬОЇ ПОЛІТИКИ

Питання зовнішньополітичних відносин викликають у громадян особливий інтерес. Відповідно до Основного Закону, реалізація зовнішньої політики перебуває в компетенції Міністерства закордонних справ. Це один із пріоритетних напрямків державної політики в цілому. Від ефективності проведення зовнішньої політики багато в чому залежать життя і безпека кожного придністровця.

Гласність і відкритість – два принципи, які сповідують співробітники зовнішньополітичного відомства Придністров’я у своєму повсякденному житті. На підтвердження цього – публікація витягів зі звіту МЗС про роботу в першому півріччі поточного року. Документ був опублікований на офіційному сайті відомства.


На переговорному треку

Упродовж першого півріччя 2024 р. переговорний процес із Молдовою залишався одним з найважливіших напрямків діяльності колективу зовнішньополітичного відомства. Мета –протидія дипломатичними інструментами деструктивним та антигуманним крокам керівництва Республіки Молдова, недопущення ескалації напруженості, мінімізація загроз для безпеки ПМР.

У першій половині цього року Молдова продовжила негативний курс, спрямований на демонтаж договірно-правової бази переговорного процесу і створення додаткових проблем для придністровських громадян, організацій та підприємств. Політичний представник РМ відкрито заявляв, що Молдова вийшла з переговорів і реалізує односторонні заходи тиску на підприємства й населення Придністров’я. Внаслідок цього ситуація в переговорному процесі на тлі дефіциту контактів та затребуваних рішень погіршилася. За звітний період було проведено всього дві зустрічі політичних представників та чотири засідання експертних (робочих) груп.

Одним з основних напрямків роботи МЗС у звітний період стало введення Молдовою з 1 січня 2024 р. необґрунтованої вимоги сплати митних зборів з товарів, що імпортуються та експортуються суб’єктами господарювання Придністров’я. Це спричинило масштабний спад торгівлі, зростання споживчих цін і недонадходження податкових платежів до бюджету республіки.

Реагуючи на це, придністровські дипломати виступили з офіційною заявою, що характеризує дії Молдови як форму економічного тиску. Зовнішньополітичне відомство направило також відповідні звернення на адресу міжнародних учасників переговорного процесу з закликом посприяти в недопущенні Молдовою дій, які порушують інтереси придністровських громадян, провокують настання в Придністров’ї гуманітарної кризи.

У звітному періоді значущою метою була взаємодія Придністров’я з посередниками та спостерігачами. У зв’язку з цим необхідно особливо виділити проведення зустрічі Президента Вадима Красносельського і Чинного Голови ОБСЄ, міністра закордонних, європейських справ і торгівлі Мальти Iана Борча (на знімку).

Надалі придністровська сторона зробила спробу нормалізації ситуації в діалозі з Молдовою за допомогою підтвердження прихильності до використання в процесі врегулювання виключно мирних дипломатичних засобів. З цією метою Придністров’я передало молдовській стороні проект відповідної декларації. Така ініціатива дістала позитивну реакцію з боку міжнародних учасників переговорного процесу. Однак Молдова, всупереч початковій готовності до прийняття документа в запропонованій редакції, згодом відмовилася від підписання, замінивши зміст початкового документа політично неприйнятними вимогами.

Безпека понад усе

У представленому громадськості звіті представники республіканського зовнішньополітичного відомства констатували негативне ставлення керівництва Молдови до миротворчої місії. Мало того, деякі чиновники РМ допускають публічні заклики до виведення російських миротворців.

Не можуть не турбувати придністровський народ військові навчання в Молдові за участю країн НАТО, що дуже почастішали, а також мілітаризація сусідньої країни, яка крокує «ударними темпами». Як констатується в документі, це веде до ескалації у відносинах сторін.

Не додає стабільності й здійснена диверсія зі знищення вертольота в розташуванні однієї з військових частин Придністров’я, атака на об’єкт Міністерства оборони в Рибницькому районі.

З огляду на ці приголомшливі для громадськості моменти, у звітний період зовнішньополітичне відомство продовжило роботу з надання політико-дипломатичної підтримки миротворчій операції, включаючи сприяння в суспільно-експертній, науковій та інформаційній галузях.

Взаємодія з партнерами

У першому півріччі 2024-го співробітники зовнішньополітичного відомства продовжили роботу з підтримки взаємодії з РФ для розв’язання проблемних питань. Під час зустрічі міністра охорони здоров’я Придністров’я Христини Албул з її російським колегою Михайлом Мурашком були обговорені питання тісної взаємодії в царині охорони здоров’я.

Через об’єктивні причини вельми обмеженою залишалася взаємодія з українською стороною, констатується у звіті МЗС ПМР. Попри це, відновлена офіційна комунікація на рівні зовнішньополітичного відомства України. Під час минулої в лютому поточного року зустрічі Президента нашої республіки з українською делегацією були підтверджені позиції Придністров’я та України «…у прагненні до збереження миру і продовження цивілізованого переговорного процесу». Також обговорювалися заходи підтримки, що надаються українським біженцям у Придністров’ї. У практичній діяльності зовнішньополітичного відомства є й постійні робочі контакти з Посольством України в Молдові з консульських та інших питань. Його представники продовжують брати участь у роботі ОКК, зустрічах представників з політичних питань та експертних (робочих) груп.

Регулярною була взаємодія з місією ОБСЄ в Молдові. У першому півріччі 2024 р. Міністерство закордонних справ продовжило співпрацю з міжнародними організаціями та закордонними країнами, в межах якої було організовано 15 заходів, зокрема: зустрічі Глави нашої держави з офіційними представниками США, ЄС, послом Великобританії в РМ тощо. Співрозмовниками керівників республіканського зовнішньополітичного відомства були уповноважені особи ООН та її профільних організацій (Управління Верховного комісара у справах біженців, Управління Верховного комісара з прав людини, Дитячий фонд, Всесвітня організація охорони здоров’я, Міжнародна організація з міграції). Ці переговори були сконцентровані переважно на темі гуманітарної підтримки населення і біженців.

Завдяки контактам з міжнародними організаціями впродовж першого півріччя 2024-го Придністров’я одержало технічну та гуманітарну допомогу на суму понад 4 млн доларів.

Зовнішньополітичне відомство за розвиток зовнішньоекономічної діяльності

Під час численних раундів переговорів на різних майданчиках придністровські дипломати неодноразово відзначали необґрунтованість стягнення з придністровських економічних агентів митних платежів і плати за забруднення навколишнього середовища. Адже згідно з раніше досягнутими сторонами переговорного процесу, його посередниками, гарантами та спостерігачами домовленостями, а також зафіксованими в міжнародних документах принципами вільної торгівлі, Придністров’я має право самостійно встановлювати й підтримувати зовнішньоекономічні зв’язки, включаючи режими безмитної торгівлі. Однак упродовж багатьох років молдовська влада цьому перешкоджає.

У зв’язку з цим МЗС продовжило роботу зі сприяння підприємствам Придністров’я в експорті продукції на тлі нелегітимних вимог Молдови про підтвердження неналежності випущених виробів до категорії товарів так званого подвійного призначення.

У ДЗЕРКАЛІ ЦИФР

На розгляд до консульсько-правового управління МЗС надійшло понад 70 звернень та 2 162 заяви від громадян та юридичних осіб.

На сайті зовнішньополітичного відомства за півроку зафіксовано 40 300 унікальних відвідувань.


Олександр ЗАВЕЛЯ.

Фото: president.gospmr.org.