На шкільному автобусі – до якісної освіти

Понад триста дошкільнят та учнів сільських шкіл Кам’янського, Дубоссарського, Рибницького, Григоріопольського та Слободзейського районів напередодні Дня Республіки одержали особливий президентський подарунок.


У розпорядження дітей передано 17 шкільних автобусів, і в новому навчальному році вони матимуть можливість добиратися до місця здобуття знань на комфортному автотранспорті. Крім дошкільнят і школярів ним зможуть їздити вчителі та вихователі. Поїздки не обмежуватимуться школами та дитячими садками, будуть і екскурсії.

Урочиста церемонія вручення ключів відбулася на Театральній площі столиці. Разом із Президентом Вадимом Красносельським сюди прибули глави держадміністрацій респуб-
ліки та головні герої урочистостей – діти. Керівник держави нагадав, що третина нашого населення проживає в сільській місцевості, тому органи влади докладають максимум зусиль для того, щоб освіта в Придністров’ї була доступною та якісною для кожної дитини, де б вона не проживала.

Новий автотранспорт допоможе трьом сотням юних жителів сіл у комфортних умовах добиратися в робочі дні до шкіл та дитсадків, а у вихідні та святкові – брати участь у різних заходах, що проводяться за межами їхніх населених пунктів. Президент наголосив, що передача сільським навчальним закладам автобусів – це не перший і не останній подібний захід. Це чергова перемога та цінний подарунок дітям до Дня знань і 34-ї річниці з дня заснування ПМР.

Найбільше автобусів (по п’ять) вирушили до Григоріопольського та Рибницького районів. У Слободзейський та Дубоссарський направили по три комфортабельні автомобілі, а до Кам’янського – поки що один.

Зі словами подяки до керівництва Придністров’я звернулася начальник Управління народної освіти Рибницького району Оксана Попченко, яка наголосила на важливості реалізації проекту «Шкільний автобус».

«У 2021 р. ми вже одержали чотири шкільні автобуси, – нагадала Оксана Павлівна. У наших учнів з’явилася можливість бувати на екскурсіях, відвідувати різні підприємства республіки з метою профорієнтації, брати участь у республіканських та районних спортивних змаганнях».


Віктор РОМАНЮК.

Фото прес-служби Президента.