Вадим КРАСНОСЕЛЬСЬКИЙ: «ВЧІТЬСЯ І ПІЗНАВАЙТЕ»

Приурочена до початку нового навчального року, урочиста церемонія в ПДУ збіглася з відкриттям реконструйованого корпусу «В», а також студентського містечка.


Привітати з цими знаменними подіями студентський і педагогічний колективи університету прибули Президент Вадим Красносельський, Голова Уряду Олександр Розенберг, його перший заступник Сергій Оболоник, Голова Верховної Ради Олександр Коршунов, його заступник Галина Антюфєєва, керівники міністерств і відомств, глава держадміністрації міст Тирасполь і Дністровськ Олег Довгопол, голова Тираспольської міськради Вадим Доні, в. о. глави Росспівробітництва в РМ Артем Науменков.

Звертаючись до присутніх, Президент зазначив, що освіта – запорука розвитку республіки, й держава надає цьому великого значення. ПДУ завжди славився високою якістю підготовки фахівців. Разом з тим у виші спостерігався значний розрив між рівнем професорсько-викладацького складу і станом навчально-матеріальної бази, інфраструктури в цілому.

«Ми дійшли єдиного розуміння: треба щось робити, як би складно не було, яких би грошей це не коштувало. І результат є! Я радий, що сьогодні студенти починають навчальний рік у стінах по суті нового університету, в якому кожен почуватиметься комфортно. Звичайно, ще багато чого потрібно розвивати. Вчіться і пізнавайте, і все у вас вийде!», – зазначив керівник республіки.

Ректор закладу Владислав Соколов привітав з початком навчального року. За його словами, завершення реконструкції корпусу «В» та студентського містечка – значущий крок для освітнього процесу. Він висловив подяку всім, хто брав участь в оновленні вишу, й підкреслив, що нові комфортні умови дадуть змогу студентам реалізувати свій потенціал.

«Стало доброю традицією починати кожен навчальний рік з відкриття нового корпусу. Нині в ПДУ створені умови, які не поступаються провідним закладам РФ. Вам надано все для реалізації своїх можливостей. Скористайтеся ними правильно», – сказав ректор.

Від імені студентів виступила Еліна Косумян. Вона висловила подяку Президенту за безперервний розвиток інфраструктури вишу:

«Ми вдячні Вам за підтримку та увагу до університету. Завдяки Вам розвиток освіти став для республіки пріоритетом. Оновлення корпусу «В» і студмістечка здійснилося завдяки зусиллям багатьох фахівців. Їм також ми висловлюємо вдячність».

Планова реконструкція ПДУ почалася у 2020 році на кошти Фонду капітальних вкладень. Вже наступного року було завершено упорядкування бульвару Гагаріна, реставровано фасади та сквери біля університетських корпусів. У 2022-му провели капітальний ремонт корпусу «А», у 2023-му – «Б». Корпус «В» – одна з найстаріших споруд університету, зведена на початку 60-х років, це її перший капітальний ремонт за всі ці роки. Тут були виконані оздоблювальні роботи, включаючи повну заміну старої електропроводки та комунікацій у просторих навчальних аудиторіях, навчально-наукових лабораторіях, оснащених усім необхідним для занять і наукових досліджень, спортивному залі та музеї археології, осучаснені екстер’єр та інтер’єри, закуплені меблі.

«Дуже важливо, що з Фонду капітальних вкладень виділяються необхідні кошти. Адже ті, хто навчається в ПДУ, – майбутнє нашої країни. Президент поставив завдання, щоб цінні знання, які здобувають студенти, надавалися їм у комфортних умовах», – пояснила Галина Антюфєєва.

Гості оглянули оновлений корпус «В» і студентське містечко з облаштованими новими спортивними майданчиками для бадмінтону та настільного тенісу, воркаут-зонами з турніками, брусами, стінками. Є затишні альтанки, де можна відпочити на дозвіллі з університетськими друзями, знайшлося місце і для паркувальної зони.

На завершення урочистості відбувся святковий концерт, учасниками якого стали студенти та творчий колектив Культурно-просвітницького центру ім. святих рівноапостольних Кирила і Мефодія.


Олександр ПЕТРЕНКО.

Фото spsu.ru