Шкільні роки чудові…

У Республіканському українському теоретичному ліцеї-комплексі відбулася урочиста лінійка, присвячена Дню знань.


Цього року двері навчального закладу відчинилися для 10 першокласників. Це важливий день у житті кожного з них. Школярі чекають його з нетерпінням, а для батьків він є приємним спогадом. Мама Альбіна та її донька Арина, учениця першого класу, приїхали з Одеси. Вони раді, що обрали ліцей, адже в ньому створені всі умови для здобуття якісної освіти та комфортного навчання.

Особливо хвилюючим день був для учнів 11-х класів. Для них це останнє урочисте відкриття навчального року в ліцеї. Для більшості з них заклад став другою домівкою. Старшокласник Микита зазначив, що в школі вчать не тільки наукам, а насамперед бути людиною: будувати відносини, шанобливо ставитися до дорослих, спілкуватися з товаришами. Юнак уже визначився з майбутньою професією. Він планує вступити до університету за кордоном і стати кваліфікованим юристом.

Церемонія розпочалася з урочистого виконання гімну. Учні різних класів із задоволенням демонстрували свої таланти: виконували пісні, читали вірші.

Директор ліцею Тетяна Гілаш виступила з напутньою промовою, привітала школярів, їхніх батьків, викладачів та почесних гостей:

«Сьогодні незабутнє свято для маленьких учнів, для яких попереду довгі роки пізнання, навчання та уроків. Для одинадцятикласників – це вирішальний рік для визначення свого майбутнього. Нехай у кожного з вас здійсняться заповітні мрії, будьте достойними громадянами та патріотами батьківщини. Нехай новий навчальний рік стане для всіх плідним і багатим на знання, відкриття, творчість і досягнення. Здоров’я, миру та добра».

Завершилася лінійка доброю традицією: старшокласник і першокласниця разом дали символічний перший дзвоник у новому навчальному році для всієї школи.

Маленьких школярів привели на перший в їхньому житті урок, на якому зазвичай порушуються теми патріотизму і загальноприйнятих моральних цінностей. Особливо він необхідний для того, щоб вони змогли поступово влитися в життя школи, ознайомитися з новими правилами, познайомитися з учителем і одне з одним. Успіхів на шкільній ниві!


Ольга АЗАРОВА.

Фото автора.