Музичне вітання

Грандіозний урочистий концерт з нагоди 34-ї річниці заснування Придністровської Молдавської Республіки відбувся в Палаці Республіки. Талановиті артисти та професійні колективи виконали понад 20 яскравих номерів, якими вшановували та прославляли народ і його захисників, освідчувалися в любові рідному краю.


Серед почесних гостей були Президент ПМР, Надзвичайний і Повноважний Посол РФ в РМ, державні діячі та служителі церкви. Активісти громадських організацій та сотні придністровців виявили бажання в день головного державного свята доторкнутися до культурної спадщини нашого багатонаціонального народу.

На початку церемонії на сцену урочисто внесли прапори Придністров’я, РФ і штандарт Президента. Традиційно пролунав гімн. З привітальним словом до гостей звернувся гарант державності:

«Час заснування нашої республіки випав на нелегкий період. Становлення та формування її самобутності відбувалося у «важкі 90-ті», але завдяки єдності та патріотизму народу, який зберігає та примножує традиції пращурів, нині ми єдині та сильні».

Програма концерту була насичена музичними творами у виконанні Державного симфонічного оркестру та Придністровського державного хору. Під час їхніх виступів на екрані транслювалися відеоролики з мальовничими краєвидами, визначними місцями та пам’ятними місцями. Кожен глядач здійснив неймовірну подорож під звуки класичної музики.

Запальні хореографічні композиції ансамблю танцю та народної музики «Виорика» вражали своєю експресією, колоритністю та професійною постановкою і виконанням. Танцюристи представили «Придністровську сюїту», показавши різноманіття та дружбу народів.

Свої найкращі хіти публіці дарували солісти Артем Демченко, Олена Селіверстова, Кароліна Балан, Алекс Згуряну. Їхні чарівні голоси, манера виконання, драматургія сплелися в гармонійні музичні образи. Яскравим доповненням вокальних партій був виступ неперевершеного гурту «ДоРеДос».

У цей святковий вечір зал був підкорений: гості почули та побачили наше культурне розмаїття, кращих артистів та колективи. Завдяки їхнім талантам, транслюються традиції, фольклор і народна творчість у республіці та за її межами.


Катерина СИДОРЧУК.

Фото автора.