Здоров’я дітей у наших руках

Незвичайна театралізована постановка зібрала в Катерининському парку столиці кілька сотень гостей. Святкування дня народження зубної феї Амелі уже втретє відбувалося з веселими пригодами, конкурсами, творчими майстер-класами та безліччю корисних подарунків для малечі.


Організатором цієї дивовижної події виступила ДУП «Республіканська стоматологія» та партія «Обновление» за сприяння Міністерства охорони здоров’я.

Агентству з організації свят «Лукоморье» на чолі з креативною Катериною Карповою вдалося на кілька годин взяти в полон увагу та енергію невгамовних підлітків і створити радісний настрій.

«Головна мета свята – привчати дітей правильно доглядати за зубами, формувати звички, які допоможуть зберегти їх здоровими ще змалку», – зазначила Катерина.

Гостей, як і годиться на дні народження, очікувала безліч сюрпризів і розваг: наймолодші учасники веселилися на галявині з аніматорами, більш старші занурилися в димову виставу від аніматорів та шоу мильних бульбашок, дивилися запальні танці від хореографічної студії «Black Pearl». Чимало дітей брали участь у майстер-класах та конкурсах, які проводилися по всьому периметру парку. Переможців заохочували корисними призами: зубними щітками та гарними тюбиками пасти.

Трохи далі, на пірсі Лебединого озера, дітлахи залюбки розфарбовували медовий пряник у вигляді зуба. Ароматні смаколики для них підготувала майстерня подарунків «Mom Shef». Понад півтисячі пряників з різнокольоровою глазур’ю сподобалися малюкам, які одразу намагалися скуштувати їх. Червоні наливні яблука за правильні відповіді на запитання про гігієну ротової порожнини роздавали помічники агентства. Діти з задоволенням пригощалися, перевіряючи на міцність свої зуби.

Сімейні квести захопили дружні родини, яким необхідно було за певний час зібрати слова та словосполучення, що «ховалися» в різних локаціях парку, та скласти віршик за тематикою свята. Найактивніших учасників заохотили наборами для творчості та електричними зубними щітками.

Охочі залюбки робили пам’ятні знімки біля спеціальних тематичних фотозон, одержували в подарунок яскраві кульки, прохолодну воду або інформаційні буклети.

Ординатор Республіканської стоматології Владислава Олександрюк розповіла, що важливо з раннього віку привчати малюків до правильного догляду за зубами, щоб у подальшому уникнути серйозних проблем із ними. Лікар зауважила:

«Починати знайомство зі щіткою варто з появою першого зуба. Відвідувати стоматолога для профілактики слід раз на півроку, адже саме він краще визначить стан ротової порожнини та надасть необхідні рекомендації. Часто діти не розуміють важливості чищення зубів і сприймають це як неприємний обов’язок. Завдяки подібним заходам, значно полегшується сприйняття інформації про власне здоров’я, діти не боятимуться дантистів. Батьки повинні пам’ятати, що їхнє чадо має вживати менше солодкого, а більше корисних твердих овочів і фруктів, а також неодмінно двічі на день чистили зуби».

Слова привітання адресувала батькам і дітям міністр охорони здоров’я Христина Албул:

«Нам приємно дивитися на ваші чудові посмішки та радісні обличчя. Досить багато учасників зібрало сьогодні вже традиційне свято, мета якого достатньо серйозна: профілактика стоматологічних захворювань у дітей. Сподіваюся, що не тільки малюки, а й дорослі пам’ятатимуть про поради зубної феї».

Гості Катерининського парку перейнялися неймовірною атмосферою, незабутніми враженнями та позитивними емоціями. Дорослі ж придністровці вкотре переконалися, що здоров’я дітей у наших руках.


Ольга КВIТКА.

Фото автора.