За здоровий СПОСІБ ЖИТТЯ

Нещодавно в республіці відбулися організовані Лігою спорту і туризму Hi-Trail цікаві спортивні змагання «Dnestrovsk Swim 2024» та «Dnestrovsk Triathlon 2024».


Ініціатор спортивного свята Ігор Боагій повідомив, що метою стартів є популяризація здорового способу життя, плавання та розвиток внутрішнього туризму.

У запливах взяли участь понад 70 атлетів із Придністров’я та Молдови. Переможців виявляли на дистанціях 500 м, 1 500 м, 3 000 м, 4 500 м. Для них були створені всі необхідні умови згідно з регламентом змагань.

Постійний учасник водних стартів під егідою Hi-Trail учень 10-го класу столичної школи № 3 Матвій Васалатий поділився своїм спортивним досвідом:

«Плаваю майже 10 років. Перед кожним стартом покладаюся тільки на ґрунтовну підготовку, яка сприяє позитивному результату. У Дністровську я став переможцем на дистанції 4 500 м, чим дуже задоволений. Раджу всім відвідувати секції з плавання. Це дуже корисне заняття для здоров’я, тому що працюють руки, ноги, тулуб, м’язи живота і спини».

У змаганнях «Dnestrovsk Triathlon – 2023» також взяли участь понад 70 атлетів. Організатор пояснив, що триатлон є цікавою спортивною дисципліною, в якій кожен учасник послідовно долає три етапи: перший – на воді (плавальний), другий – велосипедний, третій – біговий.

Переважна більшість триатлоністів змагалася на таких дистанціях як: «Олімпійська», «Спринт», «Суперспринт» і «Змішана естафета».
Iгор Боагій пояснив, що глядачів приваблює видовищність та емоційна насиченість змагань:

«Тренування зі спортивного багатоборства доступні не тільки для спортсменів, які беруть участь у змаганнях. Зайнятися плаванням, бігом та їздою на велосипеді, щоб відчути всі переваги цього виду спорту, може кожен охочий».

Його особисто не перестає дивувати здатність учасників боротися за перемогу, попри свій вік. Найбільш вдало, на думку Ігоря Васильовича, відбулися змагання на дистанції «Олімпійська». На ній переможцем став тираспольчанин Костянтин Пантюхов, який випередив Андрія Лютих із Кишинева.
Костянтин розповів про свої заняття триатлоном:

«Спортивні тренування стали частиною мого життя вже після 30 років. Це сучасний, захопливий вид спорту на витривалість і стійкість. Він прийнятний для людей різного віку, а також з обмеженими можливостями.
Перед початком змагань сьогодні настрій був заточений не тільки на перемогу над суперником, а й над собою, оскільки завжди треба бути морально та фізично підготовленим. З суперником боротьба зрозуміла, звертаємо увагу зокрема на тактику. Тренуюся шість разів на тиждень, буває й більше, найголовніше – дотримуватися дисципліни, тоді переможний результат буде забезпечений. Мрію, щоб цей вид спорту й надалі розвивався в нашій республіці. Я вдячний Ігорю Боагію за те, що в різних мальовничих куточках республіки він організовує змагання для придністровців, які обрали для себе здоровий спосіб життя. Мені приємно, що держава оцінила та відзначила його заслуги в цій діяльності медаллю «За відзнаку у праці».

Сам керівник Ліги спорту і туризму Hi-Trail пишається тим, що його зусилля реалізуються, знаходять підтримку і в шанувальників спорту, і в керівництві оцінені так високо. За його словами, значну допомогу в організації змагань надають його діти, які виступають добровольцями.

Ігор Васильович зазначив, що всіх переможців у плаванні та триатлоні нагородили грамотами та медалями. Перед нагородженням проводився розіграш призів від партнерів: «ТХК», «Garmin», «Lets go», «Casa Caraman», «FITNESS MAFIA», «Impuls».
Він закликав усіх придністровців брати активну участь у подальших заходах під егідою Hi-Trail.


Віталій МАЛЬОВНИЧИЙ.

Фото Iгоря БОАГIЯ.