В очікуванні години «Х»

Про те, як у Дубоссарах і Дубоссарському районі просувається процес відкриття рахунків у банках пенсіонерами, які їх не мають, розповідає наш власний кореспондент.


Велика частина дубоссарців пенсійного віку вже відкрила рахунки в банках, і з 1 жовтня зможе скористуватися банківською карткою для одержання пенсії. Громадяни, які не встигли долучитися до нововведення, зможуть зробити це як у місцевому відділенні Центру соціального страхування та соціального захисту, так і в будь-якому з трьох придністровських банків. Ця робота почалася ще в серпні. Соціальні працівники сповістили всіх громадян пенсійного віку письмовими повідомленнями, а також телефоном.

Директор Дубоссарського Центру соціального страхування та соціального захисту Надія Шилькер повідомила нашому кореспондентові, що в міру звернення громадян, співробітники детально роз’яснюють переваги отримання пенсії через банківський вклад, порядок оформлення рахунку в кредитних установах «Агропромбанк», «Сбербанк», «Эксимбанк».

«Ця робота проводиться щодня, до нас надходять від пенсіонерів заяви про переказ з 1 жовтня пенсії на рахунок у банку. 600 мешканців міста та сіл району вже відкрили їх. У разі необхідності співробітники нашого Центру для оформлення рахунку організовують виїзд працівників банку до пенсіонерів, які за станом здоров’я не можуть приїхати самостійно. Виїзд здійснюється безплатно і дуже оперативно. Станом на 24 вересня близько 100 осіб заяву поки ще не написали, але ми завжди їх чекаємо. Заяви від громадян і безпосередньо від банків надходять до нас щодня. Тому я впевнена, що до 1 жовтня кількість одержувачів пенсій на банківські картки ще збільшиться», – повідомила вона.

Надія Шилькер додала, що пенсіонери, які перебувають нині за межами ПМР, також зможуть відкрити рахунки після повернення додому. Є категорія громадян пенсійного віку, яка на час поїздки за межі республіки залишає доручення на отримання пенсії рідним і близьким, знайомим. У цих випадках одержувачі пенсії за дорученням також можуть відкрити рахунок у банку від імені пенсіонера.


Надія ДОБРЯНСЬКА.

Фото IA «Новости Приднестровья».