Сучасна стоматологія для дітей

У ДУП «Республіканська стоматологія» відкрили дитяче відділення.


Нагадаємо: Упродовж багатьох років надає допомогу жителям і гостям республіки центральна стоматологічна поліклініка. У 2008 році народилася ідея відкрити в Тирасполі таку стоматологію, яка б значно перевершувала інші клініки за якістю надання послуг і лікування. У зв’язку з цим були зроблені досить серйозні інвестиції в оснащення закладу найсучаснішим обладнанням. Не залишилася поза увагою і глибока професійна підготовка і перепідготовка спеціалістів. Така робота не була марною: за минулі роки їм вдалося досягти значущих результатів і заробити прекрасну репутацію у населення. На сьогодні лікувальний заклад по праву вважається багатопрофільним медичним центром. У ньому приймають як дорослих, так і дітей, пропонуючи їм ефективне розв’язання будь-якої стоматологічної проблеми.

Оскільки основною метою державної політики в галузі охорони здоров’я є забезпечення доступності медичної допомоги та підвищення ефективності медичних послуг, в ДУП «Республіканська стоматологія» відкрили дитяче відділення, в якому світлі кабінети оснащені новим сучасним обладнанням і меблями. Міністр охорони здоров’я Христина Албул на урочистому відкритті зазначила:

■ «Силами державного унітарного підприємства робиться все, щоб наші діти були гарантовано забезпечені висококваліфікованою стоматологічною допомогою. Для цього відремонтовані кабінети, закуплена сучасна спеціалізована медична техніка, підвищує кваліфікацію медичний персонал».

На цьому ремонтні роботи в поліклініці не закінчилися, належить ще багато чого зробити, наприклад, здійснити реконструкцію другої частини відділення, щоб приймати пацієнтів у більш комфортних умовах.

Найголовніше ж, на чому зробили акцент стоматологи, це профілактика. Вона залишається найважливішим інструментом у збереженні здоров’я дітей і підлітків, тому що здорові красиві зуби – це невіддільна частина загального здоров’я.

Від цього залежить правильне пережовування їжі, її перетравлення і засвоєння, забезпечення організму необхідними поживними речовинами, зменшення ймовірності захворювань шлунково-кишкового тракту. Тому фахівці стоматологічної поліклініки питанням профілактики приділяють багато уваги. Наприклад, на початку вересня в Катерининському парку столиці вони за участю партії «Обновление» і за підтримки Міністерства охорони здоров’я організували тематичне свято «День народження зубної феї Амелі». Вона якраз і давала поради дітям, як саме можна зберегти зуби здоровими.

Отже, досвідчені фахівці стоматології завжди чекають своїх маленьких пацієнтів. Вони обов’язково знайдуть індивідуальний підхід до кожного з них і проведуть лікування якісно і без болю.


Iнна ЯКИМЧУК.

Фото: minzdrav.gospmr.org.