Як захистити власний бізнес

Семінар у бізнес-школі ТПП

Бізнес-школа Торгово-промислової палати провела семінар «Проблеми трудових відносин та відшкодування матеріального збитку: як захистити ваш бізнес».


Його слухачами стали підприємці, фахівці з підбирання та наймання персоналу (HR-менеджери), юристи, фінансисти. До них могли приєднатися всі охочі. В ролі спікера виступив керівник компанії «Челядник і Партнери консалтинг» Василь Челядник. Він – фахівець з вищою економічною та юридичною освітою, експерт із великим практичним досвідом роботи в корпоративному, комерційному та податковому праві. Його досвід заснований на поєднанні ефективного застосування як законодавчих норм, так і судової практики, а також на вмінні знаходити рішення в найскладніших ситуаціях, які не мають простого та однозначного розв’язання, а вимагають нестандартного підходу і детального аналізу.

Подія відбувалася у змішаному форматі: очному (у конференц-залі ТПП) та дистанційному (у формі ZOOM відеоконференції). Мета семінару: аналітичний аналіз основних проблем трудових відносин та методів відшкодування матеріальних збитків, знайомство з практичними рекомендаціями щодо захисту бізнесу. На початку виступу В. Челядник ознайомив слухачів з основами трудових відносин у ПМР, детально зупинившись на правах і обов’язках сторін трудового процесу.

Говорячи про саме поняття і види матеріального збитку, модератор докладно зупинився на судовій практиці: перспективах та ризиках спорів у суді загальної юрисдикції, проблемах, пов’язаних із відшкодуванням матеріального збитку, особливостях та ключових моментах придністровського трудового законодавства з обговорюваної проблеми.

У процесі семінару були порушені важливі аспекти трудового законодавства та методи, застосовуючи які, можна захистити бізнес від фінансових втрат. Приділили увагу правовим і податковим наслідкам, які можуть виникнути в разі порушення трудових домовленостей. Ведучий детально розповів про те, як правильно документувати такі випадки та мінімізувати ризики. Особливо важливо, що учасники семінару дістали практичні рекомендації для захисту власного бізнесу.

Наприклад, ключовим стало спільне обговорення конкретних прикладів із бізнес-практики. Це дало учасникам можливість зрозуміти, як теоретичні знання можуть бути застосовані в реальному бізнес-середовищі. При цьому особливий акцент був зроблений на ефективному управлінні трудовими спорами, методах їх швидкого і продуктивного вирішення, а також на розробленні превентивних заходів, які допомагають не тільки уникнути трудових конфліктів, а і значно знизити ймовірність будь-якого матеріального збитку для компанії будь-якого виду, типу, напряму діяльності.

Завершилася конференція активною дискусією, під час якої учасники змогли поставити будь-які запитання, обговорювати різні ситуації, з якими вони стикались у професійній діяльності. Такий обмін досвідом, безперечно, дав їм змогу дістати корисні поради щодо вирішення трудових спорів і вироблення стратегій для захисту свого бізнесу.

Після підбиття підсумків зацікавлені сторони високо оцінили семінар, зазначивши, що Торгово-промислова палата в цілому і Бізнес-школа при ній зокрема проводять важливу і необхідну для бізнес-спільноти роботу.


Олександр ПЕТРЕНКО.

Фото: tiraspol.ru.