Осередок творчості й самовираження

У самому серці Придністров’я, в Тирасполі, відкрилася гончарна майстерня «Potteryetta».
Вона надихає місцевих художників, любителів творчості, всіх охочих спробувати себе в цьому стародавньому мистецтві.


Майстерня «Potteryetta» – не просто місце, де створюються унікальні керамічні вироби. Це простір, який поєднує традиційні техніки гончарства з сучасними підходами та вимогами до мистецтва. Засновниця Юлія Морозова розповіла нашому кореспондентові про своє дітище:

«Я завжди мріяла створити осередок, де люди можуть не тільки пасивно спостерігати за процесом виготовлення гончарних виробів, а і залучитися до участі в ньому».

Планується, що в цьому осередку ремесла в найвищому розумінні цього слова будуть проводити майстер-класи, семінари, тематичні виставки, лекції про гончарне мистецтво і навіть урочистості, присвячені традиціям цієї ремісничої галузі.

Такі заходи допоможуть місцевим жителям більше дізнатися про культурну спадщину нашого краю. У затишній атмосфері відвідувачі зможуть не тільки набути навичок роботи з глиною, а й створити унікальні вироби, які прикрасять їхні будинки чи стануть оригінальними подарунками. Тож «Potteryetta» ставить перед собою амбітне завдання: перетворитися на центр активного культурного життя Тирасполя.

На відкритті майстерні були присутні місцеві художники та мешканці столиці, які з радістю підтримали оригінальне починання.

«Це не просто майстерня, це, скоріше, місце тяжіння любителів мистецтва, всіх творчих людей. Я з нетерпінням чекаю нових заходів і майстер-класів, щоб разом із сім’єю з головою поринути у творчий процес», – поділився враженнями Олексій із Бендер.

 

«Ми прагнули створити простір, де люди могли б не тільки вчитися, а й спілкуватися, обмінюватися ідеями, надихатися творчістю одне одного», – поділилася господиня гончарної майстерні.

Вона додала, що кераміка – це не тільки art-форма, а, крім того, своєрідна терапія, спосіб розслабитися, уникнути роздратування, врятуватися від повсякденної суєти.
Відкриття «Potteryetta» – це поява нового об’єкта мистецтва, а також можливість для місцевих умільців проявити себе. Майстерня надає платформу для обміну ідеями та досвідом, створюючи таким чином спільноту творчих особистостей.


Анна ПОЛIКАРПОВА.